Pannekoekhaai

Pannekoekhaai is een heerlijk smakend vissoort die kenmerkend is door zijn licht bittere, maar toch lekker volle smaak. Het is een veelgebruikte vissoort bij het koken, bakken en grillen, omdat het zo licht van smaak is, maar ook een subtiele en verfijnde smaak meebrengt. Het is een perfecte vis om te gebruiken bij olie en boter, omdat het niet te vet van smaak is.

Koken, bakken of grillen van Pannekoekhaai

Pannekoekhaai
 koken, bakken, grillen

Hoe je met Pannekoekhaai een lekker gerecht kunt klaarmaken, hangt vooral af van de manier van bereiding. Of je de vis nu gaat koken, bakken of grillen, dit alles heeft natuurlijk invloed op de bereidingstijd en de kook- of bakvraagstukken die je tegenkomt. In dit artikel geven we je tips en trucs voor het koken, bakken of grillen van pannenkoekhaai.

Kooktijden van Pannekoekhaai

Om pannekoekhaai lekker gaar te krijgen, adviseren we je de vis tussen de 5 en 8 minuten te koken, afhankelijk van de dikte. Verwarm wat olijfolie of boter in een koekenpan en leg de pannekoekhaai voorzichtig erin. Roer goed en laat de vis op middelhoog vuur koken. De vis is gaar als hij gaat schuiven en geirriteerd is en je op het bot waarmee hij nog verbonden is, kunt drukken. Probeer de vis uit de pan te halen met een voorzaag, maar zorg er wel voor dat je de bovenste kanten intact laat.

Baktijden van Pannekoekhaai

Pannekoekhaaitjes smaken heerlijk wanneer je ze ovenbakt. Verwarm de oven voor op 180° C en verdeel wat olijfolie of boter over een ovenschaal. Voeg kruiden en groenten toe en plaats de pannekoekhaaitjes er bovenop. Plaats de schaal in de oven en bak de vis tussen de 8 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte. Controleer of de vis gaar is met een satéprikker en serveer de vis met lekkere kant-en-klaar salades als bijgerecht.

Grilltijden van Pannekoekhaai

Wilt je liever grillen? Verwarm dan je grill voor op een medium vuur. Snij, indien gewenst, wat groenten en kruiden en verteer deze over een stuk aluminiumfolie. Leg de pannekoekhaai erbovenop en dek de hele SchotelAf. Leg de schaal op de grill en laat de vis tussen de 8 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte, garen. Controleer de vis met een satéprikker of deze gaar is en serveer hem met wat stamppot of krieltjes als bijgerecht.

Recept voor Pannekoekhaai

Een lekker recept waarin je pannekoekhaai kunt gebruiken is deze pannekoekhaai met citroen, knoflook en koriander. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg een klontje roomboter toe. Voeg daarna fijn gekneusde hele knoflookteentjes toe, wat verse koriander, geperste citroensap en peper en zout naar keuze. Laat dit een paar minuten koken en voeg vervolgens de gesneden pannekoekhaai toe. Laat de pannekoekhaai tussen de 5 en 8 minuten koken en serveer hem met krieltjes. Eet smakelijk!

Plaats een reactie