Pad Thai

De perfecte Pad Thai maken

Pad Thai
 koken, bakken, grillen

Pad Thai is een lekker Thais gerecht dat veel gegeten wordt en dat bijna net zo bekend is als omelet of nasi. Het is een krokante pasta geserveerd met een saus van knoflook, sambal, pinda’s en eieren. Het zit vol met smaaky voor elk wat wils. Bij de bereiding ervan zijn er verschillende combinaties. Het enige wat er altijd bij komt kijken is een kleine portie vet om het wat mee te roerbakken.

In dit artikel bespreken we hoe je het perfecte Pad Thai gerecht kunt maken, de kooktijd, ingrediënten en recept.

Ingrediënten

Om het gerecht te maken heb je eerst de volgende ingrediënten nodig:

– 150 gr. rijstnoedels
– 1 ei, losgeklopt
– 2 eetlepels pinda’s
– 4 eetlepels olie
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels sambal oelek
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels azijn
– 1 eetlepel vis saus

Kooktijd

De kooktijd voor Pad Thai is ongeveer 10 minuten.

Instructies

Stap 1: Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op het pak.

Stap 2: Verhit de olie in een wok of een groot koekenpan en voeg daar het ei toe. Verkruimel het ei met een houten lepel en bak het vervolgens zachtjes voor 2 minuten.

Stap 3: Voeg de knoflook, pinda’s, sambal, suiker, azijn en de vis saus toe en laat het voor 1 minuut bakken.

Stap 4: Voeg de rijstnoedels toe aan de wok/pan en meng het geheel.

Stap 5: Laat het gerecht afkoelen en serveer dan direct.

Recept

Het recept is voor 3 personen.

Ingrediënten
– 3 pakjes rijstnoedels
– 2 eieren
– 6 eetlepels pinda’s
– 6 eetlepels olie
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels sambal oelek
– 6 eetlepels suiker
– 6 eetlepels azijn
– 2 eetlepels vis saus

Instructies

Stap 1: Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op het pak.

Stap 2: Verhit de olie in een wok of een groot koekenpan en voeg daar het ei toe. Verkruimel het ei met een houten lepel en bak het vervolgens zachtjes voor 2 minuten.

Stap 3: Voeg de knoflook, pinda’s, sambal, suiker, azijn en de vis saus toe en laat het voor 1 minuut bakken.

Stap 4: Voeg de rijstnoedels toe aan de wok/pan en meng het geheel.

Stap 5: Laat het gerecht afkoelen en serveer dan direct.

Conclusie

Pad Thai is een lekker Thais gerecht met heel veel smaak. Het gerecht is snel klaar en bevat veel verschillende ingrediënten. Je kunt het eten als hoofdgerecht of als bijgerecht, al naar gelang je voorkeur.

Met het bovenstaande recept kun je jouw eigen perfecte Pad Thai creëren, smullen maar!

Plaats een reactie