Paardenvlees

Een stuk paardenvlees in je koelkast kan voor velen een schokkend gezicht zijn. Paardenvlees is een fantastische manier om je gerechten op smaak te brengen. Het heeft een zacht, maar smaakvol vlees met zeer weinig vet wat het de perfecte keuze maakt voor een gezonde maaltijd. Ongeacht je persoonlijke keuze en voorkeuren, paardenvlees kan een smakelijke ervaring bieden.

Hoe Paardenvlees bereiden?

Paardenvlees
 koken, bakken, grillen

Het bereiden van een maaltijd met paardenvlees kan op verschillende manieren gebeuren. Het kan gekookt, gebakken of gegrild worden. Om ervoor te zorgen dat het vlees op de juiste kooktijden, baktijden of grilltijden wordt bereidt, is het belangrijk dat je weet welk type vlees je wilt koken. Hieronder wordt het koken, bakken en grillen van paardenvlees stap voor stap uitgelegd:

Koken van Paardenvlees

Als je paardenvlees gaat koken, dan is het verstandig om alleen de vleesstukken te gebruiken waaruit je in één keer een hele maaltijd wilt maken. Het koken van een heel stuk paardenvlees duurt even, maar is de moeite waard. Voordat je begint met het koken, is het belangrijk dat je het paardenvlees goed wast en afspoelt. Giet een beetje olie in een pan en wacht tot de olie warm is. Zet het vuur op medium-hoog en bak het paardenvlees aan beide kanten aan. Voeg zout, peper, kruiden en wat knoflook toe. Voeg dan wat water toe aan de pan en laat het ongeveer twee uur zachtjes pruttelen. Voeg dan aan het einde van de kooktijd wat groenten toe aan het paardenvlees. Zodra je paardenvlees gaar is, kun je het serveren.

Bakken van Paardenvlees

Als je paardenvlees gaat bakken, dan is het verstandig om de kleinste stukken te gebruiken. Bak het paardenvlees aan beide kanten voor de beste smaak. Voeg zout, peper en kruiden toe. Bak het paardenvlees in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat het vlees aanbakt. De baktijd hangt af van het formaat van het vlees en de temperatuur van de oven. Laat het paardenvlees aan beide kanten bruin worden. Om ervoor te zorgen dat je paardenvlees bij het bakken niet gaar wordt, is het belangrijk dat je er goed op let wanneer het vlees gaar is.

Grillen van Paardenvlees

Grillen is een van de beste manieren om van paardenvlees te genieten. Het is veiliger om thuis te grillen dan in een restaurant. Verwarm de grill grondig alvorens het paardenvlees te bereiden. Voeg zout, peper en wat kruiden toe aan het paardenvlees. Als je het paardenvlees gaat grillen, zorg er dan voor dat de temperatuur zo laag mogelijk blijft en de deksel zo vaak mogelijk gesloten blijft om ervoor te zorgen dat het vlees gaar blijft. Verplaats het vlees op de grill afhankelijk van de kleur van het vlees en de warmte die wordt gegenereerd. Draai het vlees om om te voorkomen dat het aanbrandt en let daarbij goed op de grilltijden van het paardenvlees.

Recept

Dit recept zal je zeker smaken! Het is een oude klassieker uit India, en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden zoals bruiloften. Het is een zeer smakelijke manier om paardenvlees te bereiden en om ervan te genieten.

Aardappels en paardenvlees uit de oven

Wat heb je nodig:

 • 500 gram aardappels in blokjes
 • 500 gram paardenvlees in blokjes
 • 1 ui, in dunne ringen gesneden
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel peper
 • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels Worcestersaus
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Voeg de aardappels en het paardenvlees toe aan een grote kom.
 3. In een tweede kom meng je olijfolie, knoflook, peterselie, knoflookpoeder, Worcestersaus, tomatenpuree en paprikapoeder tot een marinade.
 4. Voeg de marinade over de aardappels en het paardenvlees en meng goed.
 5. Voeg de ui toe en meng goed.
 6. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet het gerecht in de oven voor ongeveer 40-50 minuten.
 7. Serveer het gerecht met wat avocado en sla.

Plaats een reactie