Orecchiette Pasta

Orecchiette, ook wel bekend als orecchiette allecinse, orecchiette siciliana of orecchiette napolite is een typische Italiaanse pasta die erg lekker is en gemaakt kan worden door lekkere gerechten te maken. Omdat het een zo goed als klassieke pasta is, is er een breed scala aan manieren waarop je het kunt bereiden. Je kunt het koken, bakken of grillen om de perfecte maaltijd te maken.

Koken

Orecchiette pasta
 koken, bakken, grillen

De traditionele manier om orecchiette pasta te bereiden, is om het te koken. Koken is vrij makkelijk, wat timerijd vereist, maar zorgt wel voor heerlijke resultaten. Om het te koken, diep je de pasta in een pot met kokend water en kook het 11-14 minuten op middelhoog vuur. Kijk regelmatig naar de pasta en check de gaarheid. Als de pasta gaar is, laat het op het laatste moment een klein beetje kookwater in de pot en giet het daarna af.

Bakken

Ook de verrukkelijke orecchiette pasta kan worden gebakken. Bakken geeft het orecchiette een andere textuur en je kunt het gemakkelijk heel cremig maken met andere sauzen. Voordat je je orecchiette bakt, moet je het eerst koken. Als je klaar bent met koken, laat je het afkoelen of verwarm het nogmaals als het te koud is. Als de orecchiette pasta geneutraliseerd is, voeg je extra ingrediënten of sauzen toe als je wilt. Voeg enkele eetlepels olijfolie toe aan een bakplaat en voeg de pasta toe. Bak het vervolgens een paar minuten door of tot je het gewenste resultaat hebt.

Grillen

Orecchiette pasta kan ook worden gegrild voor de lekkerste smaak. Vóór je begint met het grillen, is het belangrijk in gedachten te houden dat je eerst het orecchiette moet koken in kokend water volgens de gebruikelijke procedure. Nadat je het orecchiette kookt, giet je het af en laat je het afkoelen. Meng de gekookte pasta vervolgens met voldoende olie en je favoriete ingrediënten en verscheurde kaas om het extra smaak te geven. Plaats de pasta vervolgens op de grill en draai het af en toe om om het te roosteren. Laat het op het laatst een paar minuten afkoelen en je hebt een heerlijk gerecht.

Recept

Om je te helpen bij het klaarmaken van een lekker gerecht met orecchiette pasta, hieronder het recept voor Orecchiette met hesp, spinazie en geroosterde cherrytomaten.

Ingrediënten:

 • 225 gram orecchiette
 • 200 gram fijngesneden bacon of gekookte ham
 • 1 ui, gehakt
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 250 gram spinazie, gehakt
 • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • Zout en peper naar smaak

Instructies:

 1. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verwarm een koekenpan en voeg de ui, knoflook, bacon of hesp en 2 eetlepels olijfolie toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
 3. Voeg de spinazie toe en bak het tot deze is geslonken.Voeg de gekookte orecchiette toe en meng alles goed.
 4. Verwarm een andere koekenpan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de cherrytomaten toe en bak het ongeveer 5 minuten tot de tomaten geel zijn geworden. Voeg de tomaten toe aan de orecchiette en meng alles goed.
 5. Voeg zout en peper volgens smaak toe en top het gerecht af met de geraspte Parmezaanse kaas.

U kunt orecchiette pasta op verschillende manieren klaarmaken. Hierboven hebben we enkele kook-, bak- en grilmethoden besproken en een lekker recept gegeven waarmee u aan de slag kunt. Probeer vandaag nog een traditioneel Italiaans gerecht te maken met orecchiette pasta. Aan het einde garanderen we je dat je het recept als verrukkelijk beschouwd en dat je het steeds opnieuw zal willen maken!

Plaats een reactie