Opaah

Opaah is een vis die vaak in tropische wateren voorkomt. Het is een populair gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Opaah is verkrijgbaar als filets en als steaks en kan worden gebakken, gegrild of gekookt. Ondanks dat het een eenvoudig en smakelijk gerecht is, heeft het wel wat speciale aandacht nodig. Dit artikel richt zich op technieken om opaah te bereiden, tips voor het klaarmaken van smakelijke en lekkere gerechten, en een recept voor opaah.

Kooktips voor Opaah

Opaah
 koken, bakken, grillen

Opaah is een vis die wordt beschouwd als delicatesse. Het is licht van smaak en heeft een milde, romige textuur. Het is belangrijk om het goed te koken zodat het zijn smaak behoudt en niet al te gaar wordt.

Kleine stukken Opaah

Als je kleine stukken opaah gebruikt, kan je het koken in kokend water. Het is aan te raden om de opaahsleuven, namelijk de smalle stukjes opaahfilet, voor maximaal drie minuten te koken.

Grote stukken Opaah

Grote stukken Opaah kunnen worden gebakken, gegrild of gekookt. Voor het bakken of grilden van grote stukken, heb je een oven of grill nodig. Bak het gedurende ongeveer 15-18 minuten op een temperatuur van ongeveer 180 °C. Gebruik evenwel geen pitje of kolen als je gaat grillen. Voor het koken is het aan te raden om de opaah in kokend water te leggen en het vervolgens 15-20 minuten te laten koken.

Marineren van Opaah

Opaah is smakelijker en malser als je het voor het koken marinert. Roer voor het marineren melk, citroensap en wat peper en zout door elkaar. Voeg daar vervolgens de opaah toe en laat het een uur of twee staan totdat de smaken zich hebben vermengd. Haal de opaah uit de marinade en bak of kook hem vervolgens zoals hierboven beschreven.

Recept voor Gebakken Opaah met Gegrilde Groenten

Ingrediënten:

– 4-6 stukken opaah
– 2-3 eetlepels olijfolie
– Zout en peper
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepels citroensap
– 2 uien
– 3 paprika’s
– 2-3 wortels

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Bedek de opaahfilets met olijfolie, zout en peper en leg ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten.
3. Pers de knoflook en meng die in een kom met citroensap.
4. Snijd de groenten in stukken en leg ze in de kom met citroensap. Roer het geheel goed door elkaar en zet even aan de kant.
5. Verwarm een grillpan totdat hij heet is. Leg de groenten in de pan en laat ze beginnen aan te branden. Draai ze af en toe om zodat ze gelijkmatig gegrild worden.
6. Haal de opaah uit de oven wanneer deze gaar is. Je kunt dit controleren door in de dikte van de vis te drukken. Als deze gemakkelijk meegeeft is de opaah klaar.
7. Presenteer de gebakken opaah met de gegrilde groenten als bijgerecht.

Conclusie

Opaah is een heerlijke vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. Gebruik kleine stukken om het klaar te maken in kokend water, gebruik grotere stukken om te bakken of te grillen, of maak de opaah smakelijker door het te marinren. Voeg wat groenten toe voor wat kleur en voedingswaarde. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje voorbereiding kun je een heerlijke maaltijd klaarmaken met opaah.

Plaats een reactie