Noordzeekrab

Noordzeekrab is een lekkere en gezonde ingrediënt die je kunt gebruiken in veel verschillende gerechten. Het heeft een heerlijke zoet-zoute smaak waardoor het gemakkelijk aan elk gerecht toe te voegen is. Er zijn verschillende manieren om Noordzeekrab te bereiden. In dit artikel geven we je tips over het koken, bakken en grillen van Noordzeekrab.

Hoe Noordzeekrab bereiden?

Noordzeekrab
 koken, bakken, grillen

Er zijn verschillende manieren waarop je Noordzeekrab kunt bereiden. Het is belangrijk om de juiste bereiding te kiezen voor het specifieke gerecht dat je voor ogen hebt. Voor bijvoorbeeld sushigerechten is stomen de meest gebruikte methode, omdat het de structuur en smaak van de Noordzeekrab niet verstoort. Daarnaast kun je Noordzeekrab ook wokken, bakken, poffen of grillen.

Kooktijden van Noordzeekrab

Het koken van Noordzeekrab duurt meestal niet meer dan enkele minuten. Een moulesaus is bijvoorbeeld in minder dan 5 minuten klaar. Als je de Noordzeekrab langer dan 5 minuten kookt, dan wordt het visachtige vlees taai en droog. Stomen is de meest aangewezen manier om Noordzeekrab te bereiden, omdat hierbij de structuur en smaak van de Noordzeekrab wordt bewaard. De stomertijd voor Noordzeekrab is meestal tussen de 5-10 minuten.

Bakken en Grillen van Noordzeekrab

Het bakken en grillen van Noordzeekrab is een goede manier om het vlees sappig en smaakvol te maken. Om het bakken en grillen van Noordzeekrab het beste resultaat te geven, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur van het vet of olie medium hot is. Bak Noordzeekrab nooit op een te hoge temperatuur, want hierdoor droogt het vlees uit en verliest het zijn smaak. Bak de Noordzeekrab ongeveer 3-4 minuten op elke kant. Als je de Noordzeekrab gaat grillen, zet dan je grill op middelhoge tot hoge hitte en grijl de Noordzeekrab 3-4 minuten op elke kant.

Recept met Noordzeekrab en Zeevruchtensoep

Voor een lekker en eenvoudig gerecht met Noordzeekrab kun je de onderstaande Zeevruchtensoep maken. Deze soep is een echte verwennerij, smaakvol en heerlijk.

Ingrediënten

  • 2 bustes Noordzeekrab vlees
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie
  • 750 ml visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en fruit ze aan in de boter. Voeg de Noordzeekrab en rivierkreeftjes toe. Bak alles 3-4 minuten. Voeg de peterselie, visbouillon en slagroom toe. Breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de Zeevruchtensoep in diepe borden met vers brood. Geniet van je maaltijd met dit eenvoudig maar heerlijk gerecht met Noordzeekrab.

Plaats een reactie