Nieuw-Zeelandse Spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie is een heerlijke en gezonde groente die er niet alleen mooi uitziet, maar ook veel voedingsstoffen bevat. De dunne, frisse blaadjes omringen de knapperige stengels. De smaak is mild en licht zoet. Nieuw-Zeelandse spinazie is naast heerlijk, ook zeer eenvoudig en snel te bereiden.

In dit artikel lees je alles over het koken, bakken en grillen van Nieuw-Zeelandse spinazie. Wij geven je informatie over de juiste kook-, bak- en grilltijden alsmede suggesties voor heerlijke recepten waar je Nieuw-Zeelandse spinazie prima mee kunt combineren.

Nieuw-Zeelandse Spinazie Koken

Nieuw-Zeelandse spinazie
 koken, bakken, grillen

Nieuw-Zeelandse spinazie kun je op verschillende manieren bereiden. Het is een goede keuze om de spinazie te koken om de blaadjes knapperig en de stengel krokant en vol te krijgen.

Voor het koken van Nieuw-Zeelandse spinazie heb je nodig: 150 gram spinazie, een kleine handvol verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap.

Begin met het wassen van de spinazie. Spoel de spinazie goed af en laat het uitlekken. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie ongeveer 5 minuten. Kook de spinazie daarna nog 2 minuten met wat citroensap en daarna nog twee minuten in een laagje heet water. Giet de spinazie af en roer de fijngesneden peterselie erdoor.

Voeg naar smaak nog wat citroensap, olijfolie, peper en zout toe en je Nieuw-Zeelandse spinazie is klaar om te serveren.

Nieuw-Zeelandse Spinazie Bakken

Een andere manier om Nieuw-Zeelandse spinazie te bereiden is door het te bakken. Bakken is een goede keuze als je een snel en gemakkelijk gerecht wilt maken.

Voor het bakken van de Nieuw-Zeelandse spinazie heb je nodig: 200 gram spinazie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.

Verhit eerst de olijfolie in een koekenpan. Voeg daarna de versnipperde knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut. Voeg de spinazie toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten, of totdat de blaadjes geslonken zijn.

Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe aan de spinazie en bak alles nog 1-2 minuten. Voeg vervolgens naar smaak peper en zout toe en serveer je heerlijke baksel van Nieuw-Zeelandse spinazie.

Nieuw-Zeelandse Spinazie Grillen

Een laatste manier om Nieuw-Zeelandse spinazie te bereiden is door het te grillen. Nieuw-Zeelandse spinazie is een perfecte groente om te grillen; de stengels krijgen een lekkere bite en de blaadjes blijven lekker knapperig.

Voor het grillen van Nieuw-Zeelandse spinazie heb je nodig: 250 gram spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.

Verwarm de grill voor op medium-hoog. Was de spinazie en laat het uitlekken. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout in een kom en voeg daar de spinazie aan toe. Roer alles goed door.

Leg de spinazie bovenop de voorverwarmde grill en draai de spinazie af en toe om. Het bakken van de spinazie neemt ongeveer 5-7 minuten in beslag. Haal de spinazie van de grill als de stengels gaar en de blaadjes mooi knapperig zijn.

Recept met Nieuw-Zeelandse Spinazie

Nu je weet hoe je Nieuw-Zeelandse spinazie kunt koken, bakken en grillen, kun je ook aan de slag met een lekker recept. Wij hebben een heerlijk recept bedacht met Nieuw-Zeelandse spinazie, feta en knapperige noten. Hieronder vind je de ingrediënten en stap-voor-stap instructies voor het bereiden van dit gerecht.

Ingrediënten:
– 500 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
– 150 gram feta
– 50 gram gemengd noten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– peper en zout naar smaak

Instructies:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Was de spinazie en laat uitlekken
– Verdeel de spinazie over een ovenschaal
– Verdeel hierover de feta
– Voeg de noten toe
– Strooi er olijfolie, citroensap, peper en zout naar smaak over
– Bak het gerecht 20-25 minuten in de oven
– Serveer de spinazie warm met wat extra olijfolie

Samenvatting

Nieuw-Zeelandse spinazie is een heerlijke en gezonde groente die er niet alleen mooi uitziet, maar ook veel voedingsstoffen bevat. De dunne, frisse blaadjes omringen de knapperige stengels. Nieuw-Zeelandse spinazie is naast heerlijk, ook eenvoudig en snel te bereiden.

In dit artikel heb je gelezen hoe je Nieuw-Zeelandse Spinazie kunt koken, bakken of grillen. Daarnaast zijn er ook enkele recepten besproken waarbij je Nieuw-Zeelandse spinazie kunt gebruiken om een lekker gerecht mee te bereiden.

We hopen dat je met deze informatie aan de slag kunt en dat je geniet van jouw Nieuw-Zeelandse spinazie gerecht!

Plaats een reactie