Minced Meat

Minced meat is een veelgebruikt ingrediënt in veel recepten. Het is een heerlijke en magere vorm van gehakt, die geschikt is voor verschillende kooktechnieken, waaronder bakken en grillen. Minced meat is een eiwitrijke proteïnebron, die veel koolhydraten en vezels bevat. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop u minced meat kunt klaarmaken.

Bakken

Minced meat
 koken, bakken, grillen

Bij het bakken van minced meat kan worden gebruik gemaakt van een gemengde bakmethode. In de meeste gevallen begint u met het verhitten van een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan en voegt u daarna het minced meat toe. Roer het gehakt regelmatig om er voor te zorgen dat het niet aan de bodem kleeft. Bak het gehakt gedurende 8-10 minuten op middelhoog vuur. Controleer of het gehakt gaar is door het in het midden te snijden en er naar te kijken. Indien het gehakt roze is, dan is het nog niet gaar en kan het enkele minuten langer worden gebakken.

Grillen

Om minced meat te grillen, moet u eerst de gehaktballetjes volledig uit elkaar halen. Leg de gehaktballetjes losjes op een bakplaat of in een speciale grillpan en zet deze vervolgens in de oven. Grill de gehaktballetjes gedurende 10-12 minuten op 180 graden Celsius om de harsen mooi knapperig te maken. Draai de balletjes halverwege om en kijk of de harsen een mooie goudbruine kleur hebben. Als dat het geval is, haal de gehaktballetjes uit de oven en laat ze enkele minuten rusten voordat u ze serveert.

Recept voor Spaghetti Bolognese

Hieronder staat een simpel recept voor een heerlijke Spaghetti Bolognese die met minced meat wordt bereid. Deze maaltijd is een goedkope en snelle optie voor de avondmaaltijd.

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram minced meat
  • 500 ml passata (gepureerde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje peper en zout
  • 4 eetlepels fijngehakte verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen de olijfolie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in circa 8-10 minuten gaar.

Voeg de knoflook, oregano en de passata toe aan het gehakt. Breng het geheel aan de kook, en draai het vuur lager. Laat de saus gedurende 10 minuten sudderen.

Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden. Schep hierop de gehaktsaus en garneer met Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum.

Serveer de Spaghetti Bolognese warm met een salade of een flinke portie knapperige groenten erbij.

Conclusie

Minced meat is een veelgebruikte vorm van gehakt dat in verschillende gerechten kan worden gebruikt. Of het nu gaat om bakken, grillen of koken, minced meat kan op allerlei manieren klaargemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Spaghetti Bolognese in dit artikel. Volg de bovenstaande stappen om van uw minced meat een lekker en gezond gerecht te maken!

Plaats een reactie