Meerval

Meerval is een heerlijke, smakelijke vissoort die vaak wordt gegeten als het gekookt, gebakken of gegrild is. Het is een veelgebruikte vissoort voor veel verschillende soorten gerechten. Meerval is een goede bron van eiwitten en bevat ook veel vitaminen en mineralen. Het is ook een zeer gezonde vissoort omdat het weinig verzadigde vetten bevat. In de meeste gevallen wordt meerval gegeten met kruiden, specerijen of andere smaakmakers. Deze kunnen worden toegevoegd aan het meervalgerecht om het nog lekkerder te maken.

Koken van Meerval

Meerval
 koken, bakken, grillen

Meerval koken is een eenvoudige en lekker manier om de vis klaar te maken. De meeste mensen kiezen ervoor om de meerval te koken en deze in stukjes te snijden om met wat kruiden of andere smaakmakers te serveren. De kooktijd van meerval is meestal ongeveer 15 tot 20 minuten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vis gaar is voordat je het serveert. Als de meerval gaar is, kun je de vis fileren of er een ander gerecht mee maken.

Bakken van Meerval

Om meerval te bakken, is het belangrijk om de vis één of twee uur onder te dompelen in melk of een andere vloeistof voordat je begint met het bakken. Hierdoor wordt de vis zacht en wordt het vocht beter geabsorbeerd. Bak de meerval vervolgens in boter of olie met wat kruiden en andere smaakmakers. Bak de meerval ongeveer 10 tot 15 minuten totdat hij gaar is. Bak nooit te lang, omdat de vis dan taai en droog wordt.

Grillen van Meerval

Om meerval te grillen, kun je de vis kruiden met wat knoflook, koriander of een ander kruid. Leg vervolgens de meerval op het rooster van de barbecue en grill de vis ongeveer 10 tot 15 minuten. Vergeet niet om af en toe te keren, zodat beide kanten van de meerval gelijkmatig gegrild worden. Je kunt de meerval ook marineren door de vis te mengen met olijfolie, citroensap en knoflook. Laat de vis hierna een paar uur marineren voordat je de vis op het rooster legt.

Recept: Gebakken Meerval met Krabsalade

Ingrediënten:

– 2 pond meerval, filets
– 4 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels grof gemalen peper
– 1 eetlepel grof gemalen zout
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1/2 kopje paneermeel
– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Voor de krabsalade:

– 1/2 kop krab
– 1/2 kop mayonaise
– 2 eetlepels fijngesneden ui
– 2 eetlepels verse citroensap
– 1 eetlepel koriander
– 2 eetlepels snijbonen
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Meng de boter, olijfolie, peper, zout, knoflookpoeder, paneermeel en Parmezaanse kaas in een kom.

3. Bedek beide kanten van de meervalfilets met de boter-kruidenmengsel.

4. Leg de meervalfilets op een bakplaat en bak de vis 20 tot 25 minuten.

5. Maak ondertussen de krabsalade. Meng hiervoor de mayonaise, ui, citroensap, koriander, snijbonen, zout en peper.

6. Serveer de meerval met de krabsalade en garneer met wat peterselie.

Meerval is een heerlijke en gezonde vissoort die op verschillende manieren kan worden bereid. Koken, bakken en grillen zijn de meest populaire bereidingswijzen voor meerval. Deze vissoort is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Gebruik dit artikel als een leidraad om de meerval te koken, bakken of te grillen, en serveer het op een smaakvolle manier met een heerlijke krabsalade.

Plaats een reactie