Marcarpone rijst is een smakelijk en veelzijdig rijstgerecht dat zowel zacht als knapperig kan worden bereid. Het is een populair gerecht op allerlei locaties, waaronder restaurants, pubs, cafés en thuis door mensen die graag in de keuken staan. In tegenstelling tot andere rijstgerechten is het bijzonder gemakkelijk om Marcarpone rijst te maken. Aangezien marcarpone rijst gemakkelijk te bereiden is, is het een perfect gerecht om alleen klaar te maken of als onderdeel van een groter gerecht.
Gooien van de Marcarpone Rijst
Het bereiden van Marcarpone rijst begint met het koken van de basis van het gerecht, namelijk de rijst. Dit kan worden gedaan door twee koppen rijst met twee koppen water in een pan te mengen en hier naar smaak peper en zout toe te voegen. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur koken gedurende 25 minuten. Als de rijst gaar is, zet u het vuur uit en laat u het nog een paar minuten staan.
Bereiden van de Marcarpone Saus
De volgende stap in het bereiden van Marcarpone rijst is het maken van de saus. Hiervoor wordt twee kopjes marcarponekaas geroerd in een pan op het fornuis. Voeg een eetlepel olijfolie en twee eetlepels room toe aan de kaas om de saus te helpen binden. Wanneer de kaas volledig gesmolten is, voeg je een paar eetlepels gehakte peterselie toe aan de saus en meng je het goed. Laat de saus dan op laag vuur staan totdat de peterselie gekookt is.
Samenvoegen van Rijst & Saus
Als laatste stap voeg je de saus bij de rijst toe. Voeg de saus toe aan de rijstpan en roer het goed om er zeker van te zijn dat de saus goed wordt verdeeld. Als je er zeker van bent dat alle ingrediënten goed zijn verdeeld, verwarm je het gerecht totdat het heet is. U kunt ook wat extra peterselie gebruiken om het gerecht op te leuken voordat het wordt geserveerd.
Recept voor Marcarpone Rijst
Het volgende recept is een eenvoudig gerecht waarin Marcarpone rijst kan worden gebruikt:
- 2 koppen rijst
- 2 koppen water
- 2 koppen marcarponekaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels room
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Meng de rijst en water samen in een pan op het fornuis. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur 25 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de rijst enkele minuten staan. Roer de marcarponekaas samen met de olijfolie en room in een pan en laat de saus op laag vuur staan totdat de kaas gesmolten is. Voeg de peterselie toe en roer om te mengen. Verwarm het gerecht totdat het heet is en voeg vlak voor het opdienen wat extra peterselie toe om het op te leuken. Serveer direct.
Tip
Door kleine stukjes kip, garnalen of groenten toe te voegen aan uw Marcarpone rijst kunt u er een heerlijke maaltijd van maken. U kunt ook uw favoriete kruiden toevoegen om de smaak naar wens aan te passen.