Marcarpone Rijst

Marcarpone rijst is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een zeer populaire maaltijd in de Italiaanse keuken. Marcarpone rijst is een kruidige rijst gemaakt met courgette, aubergine, champignons, tomaat, knoflook en ui. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten kruiden en vlees of vis, waarmee een heerlijke smaak en verfijning wordt bereikt. Marcarpone rijst is zeer smakelijk en een echte trekker voor de maaltijd.

Bereidingswijze

Marcarpone rijst
 koken, bakken, grillen

De ingrediënten worden meestal klaargemaakt in een pan. Je begint door de ui en knoflook te bereiden. Voeg dan de courgette, aubergine, champignons en tomaten toe en laat deze garen tot ze zacht zijn. Als je het vlees in kleine stukjes hebt gesneden, voeg je het ook toe aan de pan om het te bakken. Nu is het tijd om de gemalen peper en het kruidentablet toe te voegen. Roer alles om en laat het nog een paar minuten sudderen. Voeg vervolgens de marcarpone toe en roer het op zacht vuur te laten doorkoken. Voeg als laatste de rijst toe en roer alles goed door. Laat het een paar minuten koken en serveer het gerecht direct.

Marcarpone rijst is snel en gemakkelijk klaar te maken. Het kost ongeveer twintig minuten om de ingrediënten klaar te maken. Je kunt het direct serveren, of opwarmen in de oven.Het is aan te raden om het gerecht te serveren met een frisse salade of warme groenten.

Marcarpone Rijst Recept

Hieronder volgt een recept voor de bereiding van marcarpone rijst:

Ingrediënten:

 • 200 g rijst
 • ½ courgette (gesneden)
 • 2 aubergines (in blokjes gesneden)
 • 200 g champignons (in plakjes gesneden)
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
 • 1 ui (gehakt)
 • 100 g kip of gehakt
 • 1 kruidentablet
 • Gemalen peper
 • 200 ml zure room (met een eetlepel suiker)
 • 200 g marcarpone( roomkaas)

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven op 180°C.
 2. Verwarm olie in een grote, diepe pan en voeg de ui en knoflook toe.
 3. Kook de courgette, aubergine, champignons en tomatenblokjes een paar minuten in de pan.
 4. Voeg het gehakt of kippenvlees toe en bak het een paar minuten mee.
 5. Voeg het kruidentablet en de gemalen peper toe en roer goed om.
 6. Voeg de zure room toe en laat het gerecht een paar minuten doorkoken.
 7. Voeg de marcarpone toe en roer goed door.
 8. Voeg nu de rijst toe en roer opnieuw goed om.
 9. Zet de pan in de oven en laat de rijst ongeveer 15 minuten bakken.
 10. Haal de pan uit de oven en serveer de marcarpone rijst direct.

Let op

Het is belangrijk om er bij het koken van marcarpone rijst op te letten dat je alle ingrediënten goed doorroert. Als je de ingrediënten niet goed roert, kunnen de groenten en het vlees aan de bodem van de pan gaan plakken, wat het gerecht een verbrande smaak kan geven. Als je de rijst in de oven bakt, is het belangrijk om de pan goed af te schermen, zodat de kaas niet verbrand. Te veel hitte kan er ook toe leiden dat het gerecht verbrand.

Conclusie

Marcarpone rijst is een lekker en kruidig gerecht dat gemakkelijk klaar te maken is. De ingrediënten zijn verkrijgbaar in elke supermarkt. Het is best een korte kooktijd nodig om het gerecht af te maken. Als je goed oplet dat je de ingrediënten goed doorroert en de pan goed afschermt tijdens het koken, zal je een heerlijke maaltijd bereiden. Marcarpone rijst is een makkelijk gerecht om te maken en het is een pin op elke feestelijke gelegenheid.

Plaats een reactie