Wat is Manicotti?
Manicotti is een gastronomisch gerecht uit Italië, bestaande uit pasta’s die opgerold en gevuld zijn met kaas en overgoten met een saus. Het wordt vaak gegeten als voor- of hoofdgerecht en is een heerlijk gerecht om te delen met familie of vrienden. Manicotti is een eenvoudig gerecht dat niet veel tijd of moeite kost.
Hoe kun je Manicotti koken?
Eerst moet je de manicotti-pasta volgens de verpakking koken. Giet het water af en laat de pasta afkoelen. Voeg vervolgens kaas en een saus toe. Het gerecht is helemaal klaar wanneer het kaas en saus mengsel helemaal bedekt is. Vervolgens wordt de gevulde manicotti bij 180 graden Celsius gebakken voor ongeveer 20 minuten.
Een recept voor Manicotti
Voor deze heerlijke Manicotti heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 15 manicotti pasta’s
- 1 kg ricotta
- 200 grams geraspte mozzarella kaas
- 2 eieren
- 100 gram parmezaanse kaas
- 8 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels peper
- 100 gram geraspte kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 50 minuten
Bereidingswijze
- Kook de manicotti-pasta volgens de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de ricotta, de geraspte kaas, de eieren, de parmezaanse kaas, de oregano, basilicum, zout en peper in een kom.
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de tomatenpuree toe en kook gedurende 5 minuten.
- Leg de gekookte pasta op een snijplank en vul met het kaas- en eiermengsel.
- Vul een ovenschaal met de saus. Leg de gevulde manicotti in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de manicotti gedurende ongeveer 20 minuten.
- Haal de manicotti uit de oven en geniet van je maaltijd!
Helaas geen Manicotti in het Nederlands…
Helaas is Manicotti een gastronomisch gerecht, dus het is moeilijk te vinden in de Nederlandse keuken. Veel Nederlanders kennen het als een Italiaans gerecht, dat voornamelijk wordt gekookt in Italiaanse restaurants. Hoewel het niet gemakkelijk is Manicotti in Nederland te vinden, kun je zelf een simpel gerecht creëren met Manicotti.
Conclusie
Manicotti is eenvoudig te maken, lekker en een heerlijk gerecht. Het is een veel voorkomende Italiaanse gerecht dat vaak op tafel staat als voor- of hoofdgerecht. Bovendien is het klaar in één pot in maar liefst een halve uur tijd. Bovenstaand recept kan je helpen je eigen Manicotti te maken, dus waar wacht je nog op? Probeer het gerecht zelf te maken en geniet van een heerlijke maaltijd!