Manicotti

Manicotti is een lekkere Italiaanse pasta. Het is een dunne buisvormige pasta met een afgerond uiteinde. Veel mensen gebruiken liever manicotti dan andere vormen van pasta omdat het gemakkelijker te vullen is. Manicotti wordt vaak gebruikt om een lekkere schotel te maken. U kunt de pasta villen en vullen met een mengsel van kaas, vlees en saus en daarna opwarmen. Hieronder vindt u een recept voor een lekker manicotti-gerecht dat heerlijk smaakt als u het kookt, bakt of grillt.

Aan de slag met Manicotti

Manicotti
 koken, bakken, grillen

Voordat u begint met het bereiden van manicotti, moet u ervoor zorgen dat u alles heeft wat nodig is om het recept te maken. U heeft nodig: manicotti, tomatensaus, gehakt, uien, knoflook, kaas, zout, peper en witte wijn. Als u alle ingrediënten heeft verzameld, kunt u alles klaarmaken om manicotti te koken, bakken of grillen.

Koken

Als u manicotti wilt koken, moet u de manicotti eerst in kokend water koken. Vul eerst een pan met kokend water en voeg wat zout toe. Breng de pan vervolgens aan de kook, voeg de manicotti toe en kook het ongeveer 8-10 minuten. De manicotti is klaar als het al dente is en nog enige bite heeft. Giet de manicotti af en laat het even afkoelen voordat u met het vullen begint.

Bereiden van de vulling

Terwijl de manicotti afkoelt, kunt u de vulling voorbereiden. Verwarm eerst wat olie in een grote koekenpan en voeg uien en knoflook toe. Bak dit een paar minuten om de smaken te vermengen. Voeg daarna het gehakt toe en bak het totdat het gaar is. Voeg als laatste de tomatensaus, zout en peper toe en laat de saus 5 minuten sudderen.

Vullen en bakken van de manicotti

Nu de manicotti afgekoeld is en de vulling klaar is, kunt u de manicotti vullen. Doe een laagje saus in de onderkant van het bakblik. Vul elke manicotti met een lepel vulling en leg ze op hun kant in het bakblik. Bestrooi de manicotti met kaas en de rest van de tomatensaus. Giet wat witte wijn over de manicotti en bedek het bakblik met aluminiumfolie. Bak de manicotti ongeveer 25-30 minuten in een oven van 180 °C.

Klaar om te serveren

Na 25-30 minuten zijn uw manicotti klaar om te serveren. U kunt ze een paar minuutjes laten rusten alvorens te serveren. Serveer de manicotti met een fris salade of wat Italiaanse stokbrood en geniet van uw zelfgemaakte Italiaanse pastagerecht.

Plaats een reactie