Maïs

Maïs is een van de populairste en meest veelzijdige ingrediënten voor gerechten. Het is een goede bron van vezels en vitamine B, en heeft een lage glycemische index. Daardoor is het een gezonde optie voor diabetici en mensen die hun bloedsuikerspiegel een goed willen houden. Maïs kan op veel verschillende manieren bereid worden, zoals koken, bakken, grillen of pureren. Hieronder staan enkele algemene tips voor het bereiden van Maïs.

Koken van Maïs

Maïs
 koken, bakken, grillen

Als je Maïs gaat koken, begin je met het schoonmaken van de Maïskorrels. Was de Maïs onder stromend water. Gebruik een kookpan met twee liter water en voeg twee eetlepels zout toe. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de Maïs toe. Laat de Maïs voor ongeveer 10-15 minuten koken of totdat de korrels gaar zijn. Na het koken kan je het kookwater weggooien.

Bakken van Maïs

Bakken is een andere manier om Maïs te bereiden. Maïs kan worden gebakken in olijfolie of andere plantaardige olie. Verwarm de olie in een kookpan en voeg de Maïs toe. Bak de Maïs op een kleine tot middelhoge vuur voor ongeveer 5-10 minuten, of totdat alle korrels gaar zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Grillen van Maïs

Je kunt de Maïs ook grillen. Verwarm de grill voor tot een medium hoge temperatuur. Spoel de Maïs af en verwijder en losse korrels. Doe de Maïs in een grote mengkom en voeg wat olijfolie toe en volgens naar smaak wat zout en peper. Roer goed door elkaar. Leg de Maïs vervolgens op de grill reepjes folie of een spriet. Draai de Maïs om zodat alle kanten van de korrels worden gegrild. De Maïs is klaar als de korrels een goudbruine kleur krijgen.

Recept voor gemarineerde Maïs

Hieronder een heerlijk recept voor gemarineerde Maïs!

  • 2 cups Maïs
  • 1/2 cup olijfolie
  • 2 eetlepels knoflook, vers of gedroogd
  • 1/3 kop citroensap
  • 2 eetlepels verse of gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Meng alle ingrediënten behalve de maïs in een grote mengkom. Voeg de Maïs toe en meng goed. Verwarm de grill voor tot een medium hoge temperatuur. Leg de gemarineerde Maïs op de grill reepjes folie of een spriet. Draai de Maïs om zodat alle kanten van de korrels worden gegrild. De Maïs is klaar als de korrels een goudbruine kleur krijgen.

Serveer het gerecht direct, of laat het afkoelen en serveer als salade.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie