Lumache pasta

Lumache pasta is een Italiaanse, pastagaak waarmee allerlei smakelijke gerechten gemaakt kunnen worden. Lumache is meestal een koude gerecht en wordt meestal geroosterd, gebakken, gestoofd of gebruikt in salades. Het is erg smakelijk met verse groenten, kaas of vlees, of een combinatie daarvan.

Wat is Lumache pasta?

Lumache pasta koken, bakken, grillen

Lumache pasta is een buisvormige, romige pasta. De naam ‘Lumache’ betekent letterlijk ‘slakkenkop’, hoewel het er niet uitziet als een slakkenkop! De buisvormige pasta is groter dan normale pennepasta of tagliatelle pastastukken, maar kleiner dan gigantti of cannelloni. De buisvormige pasta is vrij pittig van smaak en krijgt de naam van de gevaarlijke Amerikaanse slak. Het is ook een heerlijk glutenvrij gerecht, dat gemaakt wordt van tarwebloem.

Hoe kun je Lumache pasta klaarmaken?

Als je Lumache pasta wilt klaarmaken, dan heb je een goede kookmethode nodig. Lumache pasta is een koud gerecht, dus het mag niet te lang staan. Het is belangrijk dat je het op een mediumhoog vuur kookt met veel gezouten water. Je moet het water zo zout zout zijn dat je een ei in kan koken. Voeg de grote Lumache-buisjes pas aan het kokende water toe als je merkt dat het water kookt en kook het vervolgens voor 5-7 minuten.

Bakken en roosteren is ook een optie als je Lumache wilt klaarmaken. Kook de pastastukken zoals hierboven beschreven. Spoel de pasta daarna af in koud water. Laat de pasta vervolgens goed afkoelen en meng de Sauteed-groenten, geraspte kaas, zout enzovoort. Verwarm vervolgens de oven voor en bak de pasta vervolgens, raadpleeg voor timing de verpakking. Grillen is een andere optie. Bak of kook Lumache zoals hierboven beschreven, voeg vervolgens de groenten, kaas en andere toppings toe en rooster de stukken totdat de kaas gesmolten is.

Recept met Lumache pasta

Een lekker recept met Lumache pasta is de veggie Lumache Stufato. Dit gerecht is ontzettend smakelijk en eenvoudig te bereiden. Om dit gerechtje te maken heb je nodig: 500 gram Lumache buisjes, twee rode paprika’s, twee gele paprika’s, twee uien, twee teentjes knoflook, 250 gram spinazie, één theelepel tijm, één theelepel oregano, olijf olie, zout en peper. Verwarm olie in een pan en voeg ui, knoflook, tijm en oregano toe. Voeg hete paprika’s en spinazie toe en voeg daarna de Lumache aan de pan toe. Roer alles goed door en voeg ook het zout en peper toe. Laat het vervolgens ongeveer 15-20 minuten stoven. Roer regelmatig en voeg indien nodig meer kruiden toe.

Je kunt dit gerecht serveren met een salade of met wat vers stokbrood. Het is een heerlijk gerecht met veel groenten en vitaminen en het is ook nog eens erg voedzaam. Dit gerecht is lekker als vegetarisch gerecht, maar je kunt er uiteraard ook vlees of vis aan toevoegen voor een steviger maaltijd.

Conclusie

Lumache pasta is een heerlijke pastavariant die perfect past bij allerlei verschillende gerechten. Zo kun je de koude pastavariant watten in een salade of gebruiken in een warme pasta maaltijd. De variant is goed te combineren met verschillende eiwitten, groenten en kruiden. Ook is het een uitstekende optie als glutenvrij gerecht.

Met Lumache pasta kun je lekkere en gezonde gerechten bereiden. Bovenstaand recept is een goed voorbeeld hiervan. Denk erom dat je de Lumache pasta altijd op de juiste manier moet koken of bakken om ervoor te zorgen dat het optimaal smaakt.

Plaats een reactie