Lotuswortel

Lotuswortel wordt al duizenden jaren gebruikt in de Aziatische cuisine. Het is al lang bekend als superfood, omdat het rijk is aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, wat dit een veelzijdige en gezonde ingrediënt maakt. Lotuswortel is een van de makkelijkste groenten om te koken en kan op verschillende, appetijtelijke manieren bereid worden. In dit artikel leer je alles over hoe je Lotuswortel kunt koken, bakken of grillen voor een heerlijk, Aziatisch gerecht. Het is tijd om je kookkunsten te verfijnen!

Koken

Lotuswortel
 koken, bakken, grillen

Lotuswortel is een veelzijdige groente die zowel vers als ingemaakt genoten kan worden. Heel veel Aziatische gerechten bevatten Lotuswortel, die vaak klaargemaakt wordt door ze te koken. Afhankelijk van de receptuur, kun je Lotuswortel koken in een pan met water of als ingrediënt in een stoofpot of curry. Lotuswortel wordt meestal geschild en in plakken of blokjes gesneden voordat het gekookt wordt. Het koken van verse Lotuswortel duurt maximaal 12 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Bakken

Lotuswortel is een perfect ingrediënt om te combineren met andere aardappelgroentesoorten en hiermee te bakken. Een tweedegang gerecht van Lotuswortel en aardappel is erg populaire variant in Aziatische restaurants. Bakken van Lotuswortel is zeer eenvoudig. Schil de Lotuswortel en snij deze in de vorm die je het meest aanspreekt. Beetgaar bakken is voldoende; overgaar is niet lekker. Bakken duurt gemiddeld 8 tot 10 minuten afhankelijk van de plakdikte van de Lotuswortel. Draai de Lotuswortel halverwege de tijd om.

Grillen

Lotuswortel is ook heerlijk om te grillen, wat helpt om een ​​intensiever smaak aan je gerecht te geven. Voordat je Lotuswortel gaat grillen, moet je deze schoonmaken en marineren. Je kunt de Lotuswortel marineren in olijfolie, sojasaus, knoflook en kruiden. Vervolgens leg je de Lotuswortel op de grill en draai de Lotuswortel regelmatig over. er zijn verschillende manieren om Lotuswortel te grillen; direct op de hete kolen, in een grillmand of een gourmetstel. Het grillen van Lotuswortel duurt gemiddeld 10-15 minuten, waarbij je regelmatig de Lotuswortel kan omdraaien.

Recept: Gegrilde Lotuswortel met zeezout

Je kunt de heerlijke smaak van Lotuswortel het beste genieten door deze te grillen. Dit recept is voor twee personen;

  • 4 stukken Lotuswortel (geschild)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

Verwarm de grill voor op een gematigde temperatuur. Voeg vervolgens in een kom de olijfolie, Lotuswortel, zeezout en peper samen en roer het goed door elkaar. Grill de Lotuswortel gedurende 10-15 minuten op de grill totdat alle kanten van de Lotuswortel goudbruin en knapperig aanvoelen. Serveer de Lotuswortel direct op het bord, geniet van de heerlijke smaak!

Plaats een reactie