Lollo rosso

Wat is Lollo rosso?

Lollo rosso
 koken, bakken, grillen

Lollo rosso is een geel-groene gemengde salade met een fris-bittere smaak. Het is voedzaam en bevat veel voedingsstoffen. Het wordt vaak gekruid met een olijfolie-dille-combinatie. Het is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

Hoe te koken met Lollo rosso?

Lollo rosso is een veelzijdige salade die op verschillende manieren bereid kan worden. Je kunt het koken, bakken of grillen, afhankelijk van hoe je het wilt bereiden. In dit artikel leggen we uit hoe je het kunt koken, bakken of grillen.

Koken

Voor het koken van Lollo rosso is slechts een paar minuten kooktijd nodig. De salade wordt meestal gekookt met een combinatie van olijfolie, dille en sjalot. Meng de olijfolie, dille en sjalot in een kom. Bak het mengsel tot het gaat geuren en voeg dan de gesneden Lollo rosso toe. Kook de salade vervolgens afgedekt, op laag vuur, gedurende 2-3 minuten. Voeg na het koken de dressing toe (of peterselie, als je dat wilt) en roer alles goed door elkaar.

Bakken

Om Lollo rosso te bakken heb je ongeveer 10 minuten baktijd nodig. Snij de Lollo rosso in dunne reepjes en verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de salade met olijfolie en bestrooi met dille, sjalot en peper. Bak vervolgens in de oven gedurende 10 minuten of totdat de salade lekker knapperig is. Voeg na het bakken de dressing toe en verdeel de salade over de borden.

Grillen

Het grillen van Lollo rosso duurt ongeveer 8-10 minuten. Verwarm de grill voor en plaats de Lollo rosso op de grillplaat. Besprenkel de salade licht met olijfolie en bestrooi met dille, sjalot en peper. Grill vervolgens de salade gedurende 8-10 minuten of totdat de salade lekker knapperig is. Voeg na het grillen de dressing toe en verdeel de salade over de borden.

Recept met Lollo rosso

Hier is een simpel recept waarin Lollo rosso gebruikt wordt:

Lollo rosso Wraps

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel gedroogde dille
 • 1 sjalot, fijngesneden
 • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
 • 60 gram Lollo rosso, gesneden
 • 4 tortilla wraps
 • Dressing naar keuze

Bereiding:

 1. Verwarm de olijfolie en voeg de dille, sjalot, komkommer en Lollo rosso toe.
 2. Kook de salade 1-2 minuten met de deksel op de pan.
 3. Verwarm de tortilla wraps en verdeel de salade over de wraps.
 4. Voeg de dressing naar keuze toe en vouw de wraps dicht.

Conclusie

Lollo rosso is een veelzijdige salade die op verschillende manieren bereid kan worden. Het koken en bakken duurt slechts een paar minuten en het grillen duurt ongeveer 8-10 minuten. Er zijn veel verschillende recepten met Lollo rosso die je gemakkelijk thuis kunt maken. De salade is smakelijk, voedzaam en rijk aan heel veel vitaminen en mineralen.

Plaats een reactie