Lobiani

Lobiani is een populaire Georgische snack die gevuld is met bonen en kazen. De gevulde deegzakjes worden gebakken of gekookt in woelwater en vaak aan het einde kort gefrituurd. De meest traditionele vorm is naan bread gevuld met kazen en bonen, maar er zijn ook andere varianten zoals aardappelen en gehakt. Bijna iedereen in Georgië is dol op deze lekkere snack. Het is een leuke en lekkere manier om je familie en vrienden te verwelkomen.

Koken en Bakken van Lobiani

Lobiani
 koken, bakken, grillen

Hoewel Lobiani een populaire snack is, is het vrij lastig om de lekkerste Lobiani te maken. Het ziet eruit als een grote pizzarol en het is vrij moeilijk om hem goed te bakken, zonder dat hij te droog of dun wordt. Vooral wanneer je net begint met het maken van Lobiani, is het moeilijk om je techniek en technieken te perfectioneren. Om te beginnen met het koken van Lobiani, heb je een grote kom en wat warm water nodig. De gevulde deegzakjes worden minstens een half uur gekookt totdat ze gaar zijn.

Als je Lobiani gaat bakken, heb je ongeveer 45 minuten in de oven nodig. Dit is gebaseerd op een kant-en-klare versie die al met deeg en bonen is gevuld. Om de topping te maken (traditioneel is kaas een populaire vervanger), voeg je minstens vijf minuten toe aan de baktijd. Er zijn vele verschillende manieren om Lobiani te bereiden, maar het meest voorkomende recept is om het in de oven te bakken.

Een andere manier om Lobiani te bereiden is door het gebruik van de grill of de airfryer (een pan die in het midden van de tafel wordt geplaatst). Met de grill of airfryer maak je in ongeveer 15 minuten grote voedselporties die krokant en lekker zijn. Met deze methode voeg je ook meer smaak, kleur en structuur aan je Lobiani toe.

Lobiani Recept

Dit is een simpel Lobiani recept dat je met de oven, de airfryer of de grill kunt maken.

Ingrediënten:

 • 4 naanbroden (of pizza crusts)
 • 1 blik bonen
 • 2 eieren
 • 200 gr kaas
 • 2 uien, fijngesneden
 • 3 teentjes knoflook, geperst
 • 2 eetlepels olie
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Verwarm de olie in de pan en voeg de uien, knoflook en bonen toe. Bak de bonen en uien gedurende ongeveer 5 minuten en voeg hierbij zout en peper naar smaak.
 3. Bak het ei in een aparte pan, aan beide kanten goudbruin.
 4. Beleg de naanbroden met gehakt, ei, bonen en kaas zoals de foto. Pak de naanbroden samen met behulp van de folie.
 5. Bak de naanbroden in de oven ongeveer 15 minuten.
 6. Serveer de goed gebakken Lobiani met je favoriete salade.

Conclusie

Lobiani is een lekkere en populaire Georgische snack die je kunt koken, bakken of grillen. Het koken en bakken in de oven neemt ongeveer 45 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van de deegzakjes. Met de grill of airfryer kun je een groter aantal Lobiani in kortere tijd maken, maar dan moet je voorzichtig zijn dat deze niet te hard worden. Geen materie welke methode je ook gebruikt, iedereen zal genieten van je heerlijke Lobiani!

Plaats een reactie