Linguine pasta

Wanneer je op zoek bent naar een lekker, verfijnd en veelzijdig gerecht, is linguine pasta een perfecte optie. Het is een dunne, lange en gekrulde pasta die veel wordt gebruikt in Italiaanse keuken. De naam “linguine” is afgeleid van het Italiaanse woord voor “tong”, waardoor het lijkt op een heel klein sliertje tong. Linguine is precies het juiste formaat om veel verschillende soorten sauzen op te absorberen, waardoor het de perfecte pasta is om gebruik te maken van de smaakpotentie van verschillende ingrediënten.

Kooktijden voor Linguine

Linguine pasta
 koken, bakken, grillen

Linguine pasta moet 10-12 minuten worden gekookt, afhankelijk van je voorkeur. Als je probeert de sappigheid en de structuur van al dente te behouden, kook je het iets korter. Als je van een zachtere smaak, een steviger structuur en meer sappigheid houdt, kook je het wat langer. Wees voorzichtig met te lang koken, want overgekookte linguine pastabiomassa kan brokkelig en zurig worden. Als je linguine bent gaan roeren met je vork of lepel, dan zal het koken sneller gaan.

Bakken met Linguine

Linguine pasta kan ook op de grill worden gebakken. Van te voren moet je de linguine koken in gewoon water volgens de kooktijden die hierboven zijn genoemd. Voeg wat olijfolie, peper en zout toe voor de smaak. Voeg wat olijfolie toe aan een pan en verwarm het op medium vuur. Stop vervolgens de al gekookte linguine in de pan en bak het gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van je voorkeur. Giet er als laatste wat gemalen kaas over en serveer warm.

Recept voor Linguine met Scampi’s

Hieronder staat een lekker recept voor linguine met scampi’s. Het is gemakkelijk te maken en het zal zeker iedereen aanspreken.

Ingrediënten:

 • 400 gram linguine pasta
 • 500 gram scampi’s
 • 200 ml olijfolie
 • 2-3 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 eetlepel sherryazijn
 • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
 • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

 1. Kook de linguine volgens de gebruikelijke kooktijden.
 2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op medium vuur.
 3. Voeg de knoflook, kerriepoeder, tomatenpuree, sherryazijn, peterselie en Parmezaanse kaas toe en roer goed.
 4. Stop de scampi’s in de pan. Bak de scampi’s zo’n 5 minuten.
 5. Voeg de al gekookte linguine toe aan de pan met scampi’s en roer goed.
 6. Laat de linguine nog zo’n 5 minuten bakken op medium vuur.
 7. Breng de linguine op smaak met peper en zout.
 8. Garneer de linguine met Parmezaanse kaas en extra peterselie.
 9. Serveer direct en geniet van je maaltijd!

Conclusie

Linguine is een veelzijdige pasta die perfect past bij veel verschillende gerechten en sauzen. Wat we hierboven hebben beschreven is een recept waarmee je een heerlijk en lekker gerecht neer kan zetten met linguine als basis. We hopen dat je met dit artikel meer begrijpt over hoe je met linguine een topmaaltijd kunt bereiden. Om te eindigen met een tevreden proef, verschillende rechten met linguine te proberen en je keukenskills te verbeteren. Eet smakelijk!

Plaats een reactie