Linguine pasta

Linguine pasta is een heerlijke en veelzijdige Italiaanse pastasoort. Het heeft langwerpige, dunne, fijne repen en wordt veel gebruikt om heerlijke sauzen mee te combineren. Het wordt meestal gemaakt van durum-tarwemeel, maar het kan ook worden gemaakt van andere ingrediënten zoals boekweit, spelt of zelfs zuiver kikkererwtenmeel. Of je nu wilt bakken, koken of grillen, er is geen betere manier om deze delicatesse mee te maken, dan met Linguine pasta.

Koken & Bakken

Linguine pasta
 koken, bakken, grillen

Als je Linguine pasta kookt of bakt, is het belangrijk dat je de juiste kook- of baktijd gebruikt. Afhankelijk van het type pastareep dat je gebruikt, kunnen de kook- en baktijden verschillen. Een al dente Linguine pasta heeft een relatief kortere kooktijd, terwijl de gereguleerde variant wat langer kookt. Meestal is de kooktijd voor al dente Linguine tussen de 6-8 minuten, terwijl de gereguleerde variant wat langer kookt, tussen de 8-12 minuten. Als je deze pastareep gaat bakken, is het belangrijk dat je het zorgvuldig bakt zodat het langer vers blijft. Zorg ervoor dat je de juiste baktijd gebruikt, zo’n 6-8 minuten. Als je baktijd te kort is, kan de Linguine pasta nog te kleverig worden, en als de tijd te lang is, wordt de pastareep te hard.

Grillen

Linguine pasta is ook heel lekker om te grillen. Grillen gaat hetzelfde als bakken, maar heeft een korter bakproces. Ideaal om lekkere Italiaanse gerechten mee te maken. Om Linguine te grillen, is het belangrijk dat je de pastareep goed gaar kookt. Voordat je begint met grillen, breng je de al gekookte Linguine pasta al op smaak met wat olie en een klein beetje Italiaanse kruiden. De grilltijd van de pasta varieert van 4-5 minuten, afhankelijk van de omvang van de reep. Ook hier geldt dat als je de grilltijd te kort is, de pastareep te kleverig zal zijn; als de tijd te lang is, zal de pastareep te hard zijn.

Recept: Linguine met Zeevruchten en Tomatensaus

Het volgende recept is een geweldige manier om Linguine pasta te bereiden.

Ingrediënten:

 • 250 gram Linguine
 • 150 gram zeevruchten (naar keuze)
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl oregano
 • 1 tl zout
 • 1 tl peper

Bereiding:

 1. Breng een pan met water en zout aan de kook.
 2. Doe de Linguine reepjes in de pan en kook deze gedurende 8-12 minuten totdat de pasta al dente is.
 3. Giet de al gekookte Linguine pasta af en spoel deze af met koud water.
 4. Verhit ondertussen in een diepe koekenpan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
 5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en laat alles 3-4 minuten zachtjes koken.
 6. Voeg daarna de zeevruchten toe en kook het geheel nogmaals 3-4 minuten, of totdat de saus gekookt is.
 7. Voeg de Linguine pasta toe aan de saus en roer alles goed door elkaar.
 8. Garneer de schotel met wat geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.

Met dit heerlijke recept ben je verzekerd van een geweldig lekkere maaltijd met Linguine pasta.

Conclusie

We hopen dat je nu veel meer weet over hoe je de heerlijke Linguine pasta kunt koken, bakken of grillen. Met de juiste kook- of baktijd en het juiste recept geniet je zeker van een smakelijke maaltijd. Doe er je voordeel mee en verwen jezelf en je gasten met de heerlijkste recepten met Linguine.

Plaats een reactie