Limoenvis is één van de meest populaire gerechten in de Nederlandse keuken. Het is een delicate vis die veel smaak heeft en is supersnel te bereiden. Limoenvis wordt vaak gekookt, gebakken of gegrild en dan met een lekkere garnering verrijkt. Limoenvis is een lekker en gezond gerecht voor iedereen.
Hoe kook je Limoenvis?
Wanneer je Limoenvis kookt heb je maar weinig ingrediënten nodig. Je hebt visfilets, limoensap, olijfolie, zout en peper nodig. Begin met het afwassen en afdrogen van de visfilets. Breng de visfilets dan in een ovenschaal en bestrijk deze met wat olijfolie. Voeg dan wat zout en peper naar smaak toe. Voeg dan 2 eetlepels limoensap toe aan de ovenschaal. Zet de ovenschaal dan in een oven van 180 °C en kook de visfilets gedurende 10-15 minuten, of totdat het gaar is.
Zodra je vis gegaard is, serveer je deze op een bord samen met wat extra limoensap en peper naar smaak. Je kunt de vis ook serveren met een salade of aardappelpuree en wat kruiden zoals basilicum, tijm of peterselie.
Hoe bak je Limoenvis?
Wanneer je Limoenvis bakt heb je ook maar weinig ingrediënten nodig. Je hebt visfilets, bloem, citroenrasp, zout, peper, olijfolie en boter nodig. Begin met het afwassen en afdrogen van de visfilets. Coat de vis dan met bloem en citroenrasp. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven op 200 °C en plaats daarna een ovenvast bakblik. Smelt de boter in de bakvorm en verdeel de olijfolie over de bakvorm. Leg de gecoatte visfilets in de bakvorm en rooster deze gedurende 8-10 minuten, of totdat de vis gaar is.
Serveer de visfilets op een bord en voeg wat extra citroenrasp, zout en peper naar smaak toe voordat je de vis serveert. Je kunt de vis ook serveren met een lekkere saus zoals mayonaise, mosterdsaus of knoflooksaus en wat verse kruiden zoals peterselie, oregano of basilicum.
Hoe grill je Limoenvis?
Om Limoenvis te grillen heb je ook weinig ingrediënten nodig. Je hebt visfilets, limoensap, Worcestershiresaus, zout, peper en olijfolie nodig. Begin met het afwassen en afdrogen van de visfilets. Meng de olijfolie, limoensap, worcestershiresaus, zout en peper in een kom. Voeg dan de visfilets toe en laat deze ongeveer 10 minuten marineren. Verwarm vervolgens je grill voor op gemiddelde hoogte. Leg de filets op de grill en grill gedurende 8-10 minuten, of totdat de vis gaar is. Draai de visfillets halverwege.
Serveer de visfilets op een bord en voeg een beetje extra limoensap en peper naar smaak toe voordat je de vis serveert. Je kunt de vis ook serveren met een vers slaatje of geroosterde groenten en wat fijngehakte knoflook, peterselie of dille voor extra smaak.
Recept: Gebakken Limoenvis met citroenrisotto
Dit heerlijke recept met gebakken Limoenvis en citroenrisotto is een perfecte combinatie. Geniet van de heerlijke smaken van de kruidige vis en de romige en citrusachtige risotto.
Ingrediënten:
- 4 visfilets, limoensap, zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 witte ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 270 gram risottorijst
- 750 ml groentebouillon
- 120 ml witte wijn
- 1 eetlepel citroenschil
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding:
Begin met het afwassen en afdrogen van de visfilets. Breng de visfilets in een ovenschaal en bestrijk deze met wat olijfolie. Voeg dan wat zout en peper naar smaak toe. Voeg dan 2 eetlepels limoensap toe aan de ovenschaal. Zet de ovenschaal dan in een oven van 180 °C en kook de visfilets gedurende 10-15 minuten, of totdat het gaar is.
Verwarm vervolgens een koekenpan op medium vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg dan de ui, knoflook en rijst toe en bak ongeveer 2 minuten. Voeg dan de groentebouillon en witte wijn toe en laat alles koken tot de bouillon is verdampt. Voeg vervolgens de citroenschil toe en bak nog enkele minuten. Meng de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer de risotto samen met de gebakken visfilets.
Geniet van dit heerlijke recept met gebakken Limoenvis en citroenrisotto!