Lamsoren

Lamsoren zijn stukjes lamsvlees die doorgaans van de benen worden afgesneden. Vele koks gebruiken deze lekkere stukken lamsvlees voor het maken van heerlijke gerechten. Ze voegen een unieke, kruidige smaak toe aan een maaltijd die nergens anders te vinden is. Hieronder vind je een paar tips en trucs over het koken, bakken of grillen van lamsoren.

Kooktijd van Lamsoren

Lamsoren
 koken, bakken, grillen

Lamsoren hebben een redelijke kooktijd, die afhankelijk is van de hoeveelheid lamsoren die je aan het koken bent. Als je een kleine hoeveelheid lamsoren kookt, zal de kooktijd waarschijnlijk ongeveer vijftien minuten duren. Als je echter een grotere hoeveelheid lamsoren kookt, zal de kooktijd langer duren. Het is dus raadzaam om de lamsoren regelmatig te controleren en een vork in het vlees te prikken om na te gaan of deze al gaar is.

Baktijd van Lamsoren

De baktijd van lamsoren is vaak korter dan de kooktijd. Ongeveer 10 tot 15 minuten is genoeg om de lamsoren gaar te maken in een hete oven. Zorg er wel voor dat je de lamsoren regelmatig controleert en eventueel draait om oververhitting te voorkomen. Als je de lamsoren hebt gebakken, laat deze dan even rusten voordat je het serveert. Wanneer gebakken, behouden lamsoren hun verscheidenheid aan smaken beter.

Grilltijd van Lamsoren

De grilltijd van Lamsoren varieert sterk afhankelijk van hoe heet je barbecue of oven gaat. Een hete barbecue of oven zal meestal ongeveer 15-20 minuten nodig hebben om de lamsoren optimaal te grillen. Een gemiddelde temperatuur zal een langere grilltijd vereisen. Om ervoor te zorgen dat de lamsoren ook van binnen gaar worden, zorg er dan ook voor dat je ze regelmatig omdraait. Kies ook voor een lagere invalshoek als je wilt dat je lamsoren krokant wordt.

Een heerlijk recept met Lamsoren

Het maken van een lekker gerecht van lamsoren is geen moeilijke taak. Hieronder vind je een eenvoudig recept om een heerlijk gerecht te maken met Lamsoren. Dit recept vereist weinig ingrediënten en is relatief eenvoudig om te maken.

Ingrediënten:

 • 1 pond lamsoren
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 fijngehakte ui
 • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
 • 1 blik tomatenpuree
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel zout
 • 3 theelepels paprikapoeder
 • 1/4 kop kippenbouillon
 • 1 kop witte wijn

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de lamsoren toe.

3. Meng de ui, knoflook, tomatenpuree, oregano, peper, zout en paprikapoeder met de lamsoren.

4. Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe en meng alles goed.

5. Bak de lamsoren gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

6. Draai de lamsoren om en bak nog eens 10 minuten, of tot de lamsoren gaar zijn.

7. Haal de lamsoren uit de oven en laat even rusten.

8. Serveer het gerecht en geniet!

Met deze recept kun je eenvoudig een heerlijk gerecht maken met als hoofdingrediënt lamsoren. Let er bij het koken, bakken of grillen van lamsoren vooral op dat ze gaar zijn als je ze serveert. De kook-bak- of grilltijden kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid lamsoren die je verwerkt, dus pas hierop aan. Eet smakelijk!

Plaats een reactie