Lamskotelet

Lamskotelet is een heerlijk product dat al eeuwenlang wordt bereid en genoten. Het heeft een smaak die aan ander gekruid vlees doet denken maar dan met een uniek en milder aroma. Dit komt door de specifieke kenmerken van het lamsvlees zelf. Lamsvlees is dubbelzijdig met vet, dat een volle smaak geeft terwijl het tegelijkertijd zacht en mals blijft. Lamskotelet is een product dat perfect is om te gebruiken in een groot aantal smaakvolle, gezonde recepten.

Hoe kook je Lamskotelet?

Lamskotelet
 koken, bakken, grillen

Lamskotelet is erg makkelijk klaar te maken in verschillende kookstijlen. Je kunt lamskotelet koken, bakken of grillen, afhankelijk van de smaak die je zoekt. Voor alle kookmethodes is het het beste om de lamskotelet in te smeren met een marinade of kruidenboter voor gegarandeerde smaak.

Kooktijden

Lamskotelet kan klaargemaakt worden op de pan of in de oven. Het kooktijd is afhankelijk van de gebruikte kookmethode.

 • Pan: 5-6 minuten per kant.
 • Oven: 25 -30 minuten
 • Grill: 3-4 minuten per kant

Recept

Je kunt eindeloos variëren met het klaarmaken van lamskotelet. Een van de makkelijkste manieren om lamskotelet te maken is het maken van geroosterde lamskotelet met knoflook en oregano. Dit recept is een echte klassieker en past bijna bij elk soort gerecht.

Ingrediënten:

 • 4 lamskoteletten
 • 3 teentjes knoflook
 • ¼ theelepel oregano
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Meng de knoflook, oregano, olijfolie, zout en peper in een kom totdat het een papje vormt.
 3. Leg de lamskoteletten in een ovenschaal en giet het knoflookmengsel erover.
 4. Rooster de koteletten in de oven voor 25-30 minuten.
 5. Serveer warm met vers groen naar keuze.

Je kunt de koteletten ook op een grill of in een koekenpan garen. Giet dan hetzelfde knoflookmengsel over de koteletten als hierboven beschreven. Bak de koteletten 3-4 minuten per kant in de koekenpan of grill ze direct.

Voedingswaarde Lamskotelet

Lamskotelet is klein maar krachtig! Het is een goede bron van essentiële vitaminen en mineralen. Het is rijk aan vitamines B12 en B6, wat betekent dat het een prima product is voor mensen die op zoek zijn naar energie. Daarnaast is het ook een goede bron van eiwitten, wat weer betekent dat het perfect is voor mensen die aan hun spieren willen werken. Een portie van 100 gram lamskotelet bevat ongeveer:

 • 19 gram eiwitten
 • 14 gram vet
 • 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine B6
 • 24% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid VitamineB12

Conclusie

Lamskotelet is een heerlijk, gezond product dat ideaal is voor een lekkere maaltijd. Het is makkelijk klaar te maken in een verscheidenheid aan kookstijlen. Door de specifieke smaak en de rijke verzameling aan vitaminen en mineralen, is lamskotelet een product dat heel veel mogelijkheden biedt. Lamskotelet is een perfect product om aan je dieet toe te voegen voor een smaakvolle, gezonde maaltijd!

Plaats een reactie