Laksa​

Laksa is een populaire Aziatische maaltijd die vaak geserveerd wordt als lunch of diner. Het is een mengeling van kruiden, aromatische smaken en exotische ingrediënten die de liefhebbers bij elkaar brengen. Naast het unieke smaakvolle aspect zit ook een grote voedingswaarde in de maaltijd. Met Laksa doe je er dus goed aan om gezonde maaltijden op tafel te zetten. Ook leuk om te weten is dat er veel verschillende varianten van Laksa te vinden zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe Laksa wordt bereid bij het koken, bakken of grillen. Ook wordt er een recept getoond waar Laksa in wordt gebruikt.

De ingrediënten

Laksa
 koken, bakken, grillen

Of je nu gaat koken, bakken of grillen met Laksa, je begint met het verzamelen van de benodigde ingrediënten. Voordat je begint, is het belangrijk om te weten welke ingrediënten je nodig hebt. Voor de basis van de Laksa is noodles, rijst of groenten nodig, afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden. Ook zijn er kruiden en specerijen nodig, zoals gember, chili, kurkuma, scherm, laos, galanga, tamarinde, limoensap en wat sesamolie. Dan is er groenten zoals rode paprika, komkommer, aubergine en sjalot. Tevens kunnen er ingrediënten worden toegevoegd zoals garnalen, kip of vis.

Hoe wordt Laksa bereid?​

Voor het bereiden van Laksa is het belangrijk dat alle ingrediënten voorbereid zijn. Haal de groenten, specerijen, kruiden en de vlees- of visproducten alvast uit de koelkast en snijd ze zo nodig fijn. Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan. Voordat je begint met koken, bakken of grillen, is het ook van belang om een specerijenpasta te maken door alle specerijen, kruiden en olie in een ruime kom te mengen.

Koken​

Als je gaat koken met Laksa is het van belang dat je eerst alle ingrediënten gaat koken. Kook de noodles of rijst in een ruime pan vol water. Zet hierna een tweede ruime pan op het vuur en voeg de groenten, het vlees- of visproduct en de specerijenpasta toe. Roer het geheel door elkaar en laat het zo’n 10 minuten sudderen. Voeg daar na de gaar gekookte noodles of rijst toe en laat het geheel nog een paar minuten warm worden. Voeg eventueel ook wat vers gehakte koriander toe.

Bakken​

Om Laksa te bakken heb je eerst noodgedwongen een specerijenpasta gemaakt, zoals eerder beschreven. Bak vervolgens in een ruime wok de groenten, het vlees- of visproduct en de specerijenpasta. Roer het geheel door elkaar en bak het een paar minuten. Voeg daarna de noodles of rijst toe en warm het geheel nog een paar minuten door. Voeg eventueel nog wat vers gehakte koriander toe.

Grillen​

Wil je Laksa grillen? Ook dan begint het allemaal met het maken van een specerijenpasta. Vervolgens smeer je deze pasta over de ingrediënten die je wil grillen en gril deze op de barbecue. Leggen de ingrediënten vervolgens op een plat bord en maak het geheel warm in een oven op een lage temperatuur. Voeg als laatste de noodles of rijst toe en warm het geheel nog een paar minuten door. Voeg eventueel ook wat vers gehakte koriander toe.

Recept met Laksa​

Staan de bereidingswijzen duidelijk voor je? Laat het dan met de volgende tip van start gaan: probeer een recept voor Laksa Noodle Bowls. Deze noodle bowls zijn perfect voor een lunch of diner.

Ingrediënten:

 • 200 gram kipfilet, in plakjes
 • 1 rode paprika, in reepjes
 • 100 gram sperziebonen, gehalveerd
 • 100 gram taugé
 • 2 eetlepels olie
 • 1 eetlepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel kurkumapoeder
 • 2 eetlepels limoensap
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 200 gram noedels
 • 1 (komkommer-) salade
 • Vers gehakte koriander, naar smaak
 • Sesamzaadjes, naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verwarm olie in een ruime wok en bak de stukjes kipfilet aan. Voeg de reepjes paprika, de sperziebonen en de taugé toe en bak nog 2-3 minuten. Roer hier vervolgens het knoflookpoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, limoensap en de sojasaus door.
 3. Voeg de gekookte noedels toe en warm de Laksa nog een paar minuten door.
 4. Verdeel het Laksa gerecht over 4 komkommer- of saladeschalen.
 5. Garneer met vers gehakte koriander en sesamzaadjes.

Conclusie

Laksa is een heerlijke verrassende en smaakvolle maaltijd. Of je nu wilt koken, bakken of grillen, met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze, kun je een unieke maaltijd klaarmaken. Bovenstaand recept voor Laksa Noodle Bowls laat zien hoe de maaltijd wordt bereid en wat je er allemaal mee kunt doen. Ga dus aan de slag en maak er een lekker gerecht van!

Plaats een reactie