Kwabaal – het ultieme gerecht voor een memoire

Kwabaal is een authentieke Afrikaanse kruidige visgerecht, dat meestal geserveerd wordt met aardappelen, zwarte bonen, of roggebrood. Het gerecht is heel populair in het Caribisch gebied, waar de bonen traditioneel worden gemaakt in een tomatensaus. Kwabaal wordt wereldwijd gewaardeerd om de smaken en kleuren die het recept kenmerken. Het is heerlijk als onderdeel van een romantisch diner dat liefde en liefdesverhalen uitstraalt.

Hoe Kwabaal te koken?

Kwabaal
 koken, bakken, grillen

Als je Kwabaal wilt bereiden heb je een aantal ingrediënten nodig. Allereerst heb je de bonen nodig. Meestal heb je een kleinere soort bonen nodig zoals rode bonen, zwarte bonen, witte bonen of alfalfa bonen. Een kleinere bonensoort is gemakkelijker te verwerken dan een grote bonensoort. Daarnaast heb je ook tomaten en specerijen nodig. Tomaten zorgen voor een mooie rode kleur en de specerijen maken het gerecht heerlijk pittig. Als je een kleine extra kick wilt toevoegen, kun je ook wat extra vissaus toevoegen.

Wanneer je de ingrediënten hebt verzameld is de volgende stap om de bonen te koken. Breng eerst wat water aan de kook en voeg daarna de bonen toe. Laat de bonen dan zo’n 10-15 minuten koken. Als de bonen gaar zijn voeg dan de gemarineerde vis toe. Doe daarna wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui, paprika en de tomaten. Voeg als laatste de bonen, vissaus en de specerijen toe en laat alles samen koken.

Als alles gaar is kun je het gerecht serveren. Serveer Kwabaal met een schep aardappelpuree, zwarte bonen of roggebrood. Je kunt er ook voor kiezen om het gerecht warmer te eten met wat tortilla chips of wat bananenchips. Kwabaal is heerlijk als middagmaal, maar ook als onderdeel van een romantisch diner.

Een Kwabaal recept

Als je het gerecht wilt maken, heb je het volgende nodig:

 • 2 kopjes zwarte bonen
 • 200 g gemarineerde vis
 • 1 ui, gehakt
 • 1 rode paprika, gehakt
 • 2 tomaten, gehakt
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel specerijen naar keuze
 • 2 eetlepels vissaus

Volg de onderstaande stappen om Kwabaal te bereiden:

 1. Breng wat water aan de kook en voeg de bonen toe.
 2. Kook de bonen gedurende 10-15 minuten.
 3. Voeg de gemarineerde vis toe aan de bonen en laat 2 minuten meekoken.
 4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika en tomaten toe.
 5. Fruit de groenten een aantal minuten en voeg dan de bonen toe.
 6. Voeg nu de vissaus, specerijen en zout en peper naar smaak toe.
 7. Laat het hele gerecht een aantal minuten op laag vuur koken.
 8. Serveer de Kwabaal met aardappelpuree, zwarte bonen of roggebrood.

Kwabaal is een heerlijk romantisch gerecht dat zeker een geweldig dinervoer voor twee is. Het recept is gemakkelijk te maken en je kunt het klaarmaken voor een romantisch avondje. Het gerecht is bovendien nog gezond en smakelijk ook! Dus probeer eens Kwabaal te maken voor je volgende avond uit.

Plaats een reactie