Krokodilvis

Krokodilvis is een vissoort die vooral in Afrika voorkomt. Het is een belangrijke bron van voedsel voor veel Afrikaanse bevolkingen. De vis heeft een unieke smaak, en als het goed wordt klaargemaakt, kan het een heerlijk gerecht opleveren. In dit artikel zal worden uitgelegd hoe je Krokodilvis op de beste manier kunt bereiden in de keuken.

Koken, bakken of grillen van Krokodilvis

Krokodilvis
 koken, bakken, grillen

Krokodilvis is een eenvoudig te bereiden vissoort. Koken is de meest populaire manier om de vis te bereiden. Om de vis op de meest optimale manier te koken, is het belangrijk om te weten hoe te koken waarbij de vis op de beste manier gaar wordt. Krokodilvis moet gekookt worden op een hogere temperatuur, meestal ongeveer 220 ° C. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Gemiddeld kook je de vis ongeveer 8 minuten per cm.

Ook bakken is een goede manier om Krokodilvis te bereiden. Grillen is ook heel geschikt. Voor het bakken of grillen is het belangrijk om de vis van tevoren te marineren, zodat de smaak nog beter tot zijn recht komt. Als je de vis grillt, is het belangrijk dat je de grillmatte goed oliest. Grill de vis tussen 5 en 7 minuten per kant op mediumhoge temperatuur.

Hoe maak je een heerlijke Krokodilvis

Je kunt veel verschillende manieren gebruiken om je Krokodilvis klaar te maken; van simpele recepten tot gevorderde bereidingen. Een simpel recept dat iedereen kan bereiden is zwarte bonensaus met Krokodilvis. Dit is een eenvoudig recept, maar komt met een smaak uit het Latijns-Amerikaanse kookboek.

Voor dit recept heb je het volgende nodig: 500 gram Krokodilvis, 2 gepelde tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 350 ml kokosmelk, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels chilipoeder, 2 eetlepels gedroogde oregano, 1/2 liter bruine bonen, 1 eetlepel koriander, 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels suiker.

Begin met het wassen van de vis. Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui gedurende 1 minuut en voeg dan de knoflook toe. Bak nog een anderhalve minuut. Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, oregano, bonen, koriander, zout en suiker toe. Roerbak gedurende 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en roer nog een minuut.

Vervolgens voeg je de vis toe aan de bonensaus. Kruid de vis met peper en zout en schep de vis voorzichtig in de saus. Laat de vis 10 minuten stoven. Voeg vervolgens de suiker toe naar smaak en breng op smaak met wat zwarte peper. Serveer met stukjes limoen en verse koriander of peterselie.

Conclusie

Krokodilvis is een smakelijke Afrikaanse vissoort. Er zijn veel verschillende manieren om de vis te bereiden, van koken, bakken tot grillen. Afhankelijk van de gekozen bereidingswijze, is het belangrijk om de juiste kooktijden in acht te nemen. Daarnaast is het verstandig om de vis van tevoren te marineren om de smaak te verbeteren. Met het recept voor zwarte bonensaus met Krokodilvis, heb je een heerlijk gerecht klaar voor het avondeten.

Plaats een reactie