Kreeftachtigengerechten maken thuis

Kreeftachtigen zijn heerlijk als smaakvolle maaltijd. Het is verrassend gemakkelijk om thuis kreeftachtigen te koken en te bereiden. Of je nu gaat koken, bakken of grillen, kreeftachtigen verzachten elk gerecht en maken het een feestelijke maaltijd. Van krab tot kreeft en van homard tot oosterschelde-zalmen, kreeftachtigen zijn een van de meest veelzijdige ingrediënten die je in de keuken kunt gebruiken. In dit artikel laten we zien hoe je lekkere kreeftachtige gerechten thuis kunt maken.

Koken met Kreeftachtigen

Kreeftachtigen
 koken, bakken, grillen

Als je kreeftachtigen kookt, kan dit gemakkelijk gedaan worden in een pot met kokend water. Veel kreeftachtigen, zoals kreeft, langoustines en grote krab, zullen ongeveer 7 tot 8 minuten koken. Kleinere krab en kreeftachtigen, zoals garnalen, mussen meestal ongeveer 3 tot 5 minuten gekookt worden. Er is goed te zien wanneer kreeftachtigen gaar zijn. Zodra ze een mooie roze kleur hebben, zijn ze klaar om gegeten te worden.

Als je kreeftachtigen kookt, is het het beste om verse kreeftachtige ingrediënten te gebruiken. In plaats van ze vers uit de zee of de supermarkt te halen, kun je kiezen voor versvlees dat al schoongemaakt, geschild en gepeld is. Als je ervoor kiest om zelf te pellen, zorg er dan voor dat je het vlees voorzichtig behandelt om er zeker van te zijn dat je alle stukjes hurtig klaar hebt als je begint te koken.

Het Bakken van Kreeftachtigen

Gebacken kreeftachtigen zijn een heerlijke verwennerij. Of je nu krab met boter bakt of gebakken garnalen met knoflook en citroen serveert, gemarineerde vlees is bijzonder lekker van smaak. Bij het bakken van kreeftachtigen moet je er rekening mee houden dat elke ingrediënt anders kan smaken en dus ook een andere bereidingstijd heeft. Kleine garnalen, bijvoorbeeld, mogen niet langer dan een minuut worden gebakken. Grote kreeftachtigen, zoals kreeft en homard, kunnen worden gebakken als je lagere temperaturen gebruikt, zoals 160 of 180 graden Celsius, maar je moet ook rekening houden metbereidingstijden van 10 tot 15 minuten.

Grillen met Kreeftachtigen

Grillen met kreeftachtige ingrediënten is een goede keuze voor mensen die van hun barbecue houden. Krab, kreeft en garnaalkroketten zijn een aantal voorbeelden van gerechten die je deze zomer in stijl kunt eten. Bij het grillen van kreeftachtige ingrediënten is het belangrijk om de temperatuur laag te houden en er langer over te doen om het vlees te laten garen. Dagelijks grillen op te hoge temperaturen is ook niet aan te raden, hoewel je krab, specifiek, goed op lage-zome-ipe temperatuur kunt roosteren. Verwarm de grill voor tot ongeveer 180 graden en grill de kreeftachtigen gedurende 10 tot 15 minuten.

Recept voor gegrilde kreeft met knoflookboter

Het volgende recept is een perfect gerecht om te serveren op een warme zomeravond. Het recept is ook geschikt om als hoofdgerecht te serveren. Je hebt ongeveer 400 gram kreeft vlees nodig.

Ingrediënten:

 • 400g kreeftachtig vlees
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
 • 1/2 kopje boter, gesmolten
 • 1/4 kopje limoensap
 • Peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm je grill voor tot ongeveer 180 graden.
 2. Giet de olijfolie over het kreeftachtige vlees en meng het samen met de gesnipperde knoflook.
 3. Leg de kreeftachtige stukken op het rooster en grill ze gedurende 10 tot 15 minuten.
 4. Neem het kreeftachtige vlees van de grill en leg het op een bord.
 5. Meng in een kleine kom de zachte boter, limoensap, peper en zout.
 6. Giet de boter en limoenoolie over het kreeftachtige vlees en serveer.

Met deze smakelijke kreeftachtige gerechten kun je ongelooflijk verrassende maaltijden bereiden. Met een beetje voorbereiding kan dit feestelijke ingrediënt worden opgenomen in je keukenrepertoire, waardoor je meerdere recepten kunt uitproberen en maaltijden kunt bereiden die je zeker zullen plezieren.

Plaats een reactie