Koolhydraatarme pasta is een gezond alternatief voor normale pasta. Deze pasta bevat veel minder koolhydraten, waardoor het beter is voor mensen die aan hun gewicht willen werken of mensen met diabetes. Ook bevat koolhydraatarme pasta meer vezels en is het een goed produkt om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Er zijn veel verschillende soorten koolhydraatarme pasta op de markt die gemaakt zijn van volkoren, tarwe, of zelfs peulvruchten.
Hoe je koolhydraatarme pasta kunt koken
Koolhydraatarme pasta is net als een normaal pastagerecht makkelijk te bereiden. Als je koolhydraatarme pasta wilt bereiden, kun je het beste kiezen voor een vezelrijke pasta, of een volkoren of tarwevariant. Vervolgens kook je de pasta gewoon in een grote pan kokend water en breng je het naar smaak aan met zout. Laten we wel zijn, koken duurt uiteraard langer dan voorbereiden! Volg daarom altijd de gebruiksaanwijzing op het product en kook de pasta zo kort mogelijk.
Uiteraard zijn er ook andere manieren om je koolhydraatarme pasta te bereiden. Je kunt de pasta ook bakken, grillen of stoven. Er zijn veel verschillende pastasauzen die je aan je koolhydraatarme pasta kunt toevoegen, of je kunt de pasta ook gebruiken in een salade. Met voldoende creativiteit kun je eindeloos variëren.
Wat is de juiste kooktijd voor koolhydraatarme pasta?
Het koken van koolhydraatarme pasta duurt langer dan het koken van een normale pasta. Afhankelijk van het type koolhydraatarme pasta kan de kooktijd variëren van 5 tot 20 minuten. Voordat je je pasta in de pan gooit, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing op het product te lezen. Normaal gesproken is het klaar om te eten als het gaar is. Kijk daarom regelmatig bij het koken van je pasta of hij al gaar is en proef even om er zeker van te zijn.
Hoe je koolhydraatarme pasta kunt bakken
Koolhydraatarme pasta kun je ook bakken in een oven of een pan. Het beste is om hierbij een klein beetje olie te gebruiken als je het in een pan bakt. Bak het geheel zo’n 15-20 minuten in een oven of 25-30 minuten in een pan. Controleer regelmatig tussendoor of de pasta al gaar is en doe na de baktijd een smaaktest. Het bakken van koolhydraatarme pasta is zo makkelijk en lekker! Je kunt de pasta bijvoorbeeld combineren met groenten in een ovenschotel of je kunt er een saus aan toevoegen. Laat je creativiteit de vrije loop!
Hoe je koolhydraatarme pasta kunt grillen
Koolhydraatarme pasta kun je ook heel makkelijk grillen. Giet je koolhydraatarme pasta af en kook hem eerst 3-5 minuten. Voeg hierna wat olie of boter toe en roer de pasta al omscheppend door de olie/boter. Plaats de pasta vervolgens op de grill en roer deze regelmatig. Na ongeveer 10 minuten is de pasta klaar om gegeten te worden. Grilling is echt een lekker en gezonder alternatief voor bakken of koken.
Een leuk recept met koolhydraatarme pasta
Om je koolhydraatarme pasta mee te variëren kun je verschillende sauzen en ingrediënten erbij combineren. Een van de lekkerste manieren om de pasta te eten is het maken van een pasta salade. Voor deze salade heb je nodig: 200 gram koolhydraatarme pasta, een komkommer, één blikje of potje tonijn, een kleine rode paprika, wat versgemalen zwarte peper en olijfolie naar smaak.
Kook de koolhydraatarme pasta volgens de aanwijzingen op het product. Vervolgens laat je de pasta afkoelen. Snijd vervolgens de komkommer, rode paprika en tonijn in kleine blokjes. Roer al het gedroogde ingrediënten in een kom samen met de Olijfolie. Voeg hierna de afgekoelde pasta en de komkommer, rode paprika en tonijn toe. Roer alles door elkaar om zo de salade gemengd te krijgen en voeg eventueel wat verse bieslook toe als garnering.
Daar heb je hem, super lekkere koolhydraatarme pasta salade! Koolhydraatarme pasta is de perfecte toevoeging aan je dieet. Door gebruik te maken van koolhydraatarme pasta krijg je meer vezels binnen en kan je gezonder eten. Wil je eens een andere afwisseling of zoek je een leuk recept met koolhydraatarme pasta? Probeer eens een van de bovenstaande recepten!