Kogelvis

Kogelvis is een van de meest populaire vissoorten ter wereld. Het wordt vaak samen met andere vissoorten geserveerd, als vissoep, in paella of als fried rice. Kogelvis kan worden gekookt, gebakken, of gegrild. Kogle-vis is een kleurrijke vis en heeft een mooie smaak. In dit artikel geven we je tips over hoe je Kogelvis op de beste manier kunt bereiden.

Kogelvis koken

Kogelvis
 koken, bakken, grillen

Kogelvis is een zachte vis met veel smaak. Het is belangrijk om kogelvis te koken op een zacht vuur zodat het vlees zacht blijft. Je kunt kogelvis op een verscheidenheid aan manieren koken, zoals gekookte kogelvis, gebakken kogelvis of gestoomde kogelvis. Kooktijden voor Kogelvis verschillen afhankelijk van hoe dik de stukken zijn. Kook kleine stukken kogelvis gedurende ongeveer 3 tot 5 minuten, grote stukken voor 6 tot 8 minuten. Om het vlees te testen, steek je een vork in het midden van de kogelvis. Als het vlees makkelijk doorboord wordt, is het klaar om op te dienen.

Kogedvis bakken

Een andere manier om kogelvis te bereiden is door de vis te bakken. Bakken biedt vele mogelijkheden, zoals gefrituurde kogelvis, gebakken kogelvis met een korst, of zelfs gerookte kogelvis. Baktijden verschillen ook afhankelijk van hoe dik de stukken zijn. Bak kleine stukken kogelvis gedurende 3 tot 5 minuten, en grote stukken voor 6 tot 8 minuten. Laat de kogelvis krokant worden door de pan frequent te schudden en spatten het overtollige vet af. Haal de vis uit de pan als deze klaar is en serveer warm.

Gegrilde Kogelvis

Als je een smaak kick wilt geven aan je kogelvis, dan is gegrilde kogelvis de beste optie. Grill kogelvis op de barbecue of in de oven. Zorg ervoor dat de stukken niet te dik zijn, zodat de kogelvis niet op de grill valt. Giet wat olijfolie over de stukken en voeg wat kruiden en zout toe. Leg het vlees op het rooster en draai het iedere twee of drie minuten om. Controleer regelmatig of de vis gaar is. Grilltijden varieren afhankelijk van de dikte van de stukken, kleine stukken voor ongeveer 6 minuten en grote stukken voor 8 tot 10 minuten. Laat de vis rusten voordat je het opdient.

Kogelvisfilet op Griekse manier

Dit is een heerlijk recept voor een knapperige kogelvisfilet op Griekse manier.

Ingrediënten:

 • 4 kogelvisfilets (ongeveer 180 g per stuk)
 • 4 teentjes knoflook, geperst
 • 1 theelepel oregano
 • 2 citroenen, geperst
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
 • 2 eetlepels boter
 • Versgemalen zwarte peper, naar smaak.

Bereidingswijze:

 • Meng de knoflook, oregano, citroensap, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en peper in een kom en voeg een snufje zout toe.
 • Leg de kogelvisfilets in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Laat 30 minuten marineren.
 • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kogelvisfilets gedurende 20 minuten in de oven, of totdat de vis gaar is.
 • Haal de filets uit de oven en voeg tijdens het serveren boter toe als finishing touch.

Je kunt de gegrilde kogelvisfilet op Griekse manier serveren met rijst, aardappelpuree of een salade.

Kogelvis is heerlijk en gezond. Het vlees is mals en vezelig en heeft een diepe smaak. Kogelvis kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken of grillen.volg de bovenstaande stappen om kogelvis op de beste manier te bereiden. Probeer het recept van kogelvisfilet op Griekse manier om je familie en vrienden te verrassen met een lekkere maaltijd.

Plaats een reactie