Kippenvleugels

Kippenvleugels zijn een heerlijk maar ook gemakkelijk gerecht om te bereiden. Ze kunnen op verschillende manieren klaargemaakt worden, zoals gebakken of gegrilld. Wanneer je de juiste technieken gebruikt, kun je een smaakvol gerecht maken dat je vrienden en familie zeker zullen waarderen. In dit artikel zullen we stap voor stap overlopen hoe je kippenvleugels kunt bereiden, welke ingrediënten je nodig hebt, wat de optimale kook- en baktijden zijn en uiteindelijk ook een recept voor de perfecte gebakken kippenvleugels.

Wat heb je nodig?

Kippenvleugels
 koken, bakken, grillen

Als eerste zul je wat ingrediënten nodig hebben om je kippenvleugels klaar te maken. Om een heerlijke knapperige korst te maken heb je nodig: kippenvleugels, bloem, een ei, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Ook heb je extra boter en olie nodig voor het bakken van de kippenvleugels. Als je kippenvleugels wilt grillen, heb je ook wat marinade nodig, zoals; olijfolie, knoflook, worcestersaus en citroensap.

Verhitting: Bakken of Grillen?

Je kunt kippenvleugels op meerdere manieren bereiden, zoals bakken, rooster of grillen. De meest algemene methode is de kippenvleugels te bakken. Om te beginnen moet je de vleugels eerst marineren. Meng de marinade ingrediënten zoals olijfolie, knoflook, worcestersaus en citroensap in een kom. Voeg vervolgens de kippenvleugels toe aan het mengsel en laat het een uur marineren. Nadat je hebt gemarineerd, neem je doperwten en verdeel je deze over een bakplaat. Verwarm de oven dan voor op 200°C.

Meng de bloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper bij elkaar in een kom. Klop het ei los in een andere kom. Neem nog een laatste kom en combineer hier de boter en olie.

Neem de kippenvleugels uit het marinademensel en wentel deze dan eerst door het losgeklopte ei. Vervolgens doop je de kippenvleugels in het mengsel van bloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Dan is het tijd om de kippenvleugels in de verwarmde oven te plaatsen. Bak de kippenvleugels gedurende 30-35 minuten totdat ze goudbruin zijn en krokant.

Als je de kippenvleugels liever op de grill kookt, dan kun je dezelfde marinade gebruiken als hierboven is beschreven, maar het grillen van de kippenvleugels vereist wat extra voorbereiding. Voordat je de kippenvleugels gaat grillen moet je eerst zorgen dat de grill warm is, indien je een gasgril gebruikt, zet dan de temperatuur op medium-high.

Rooster de kippenvleugels gedurende 18-20 minuten. Gebruik regelmatig een schone spatel om erop te drukken om ervoor te zorgen dat het vocht wordt afgevoerd tijdens het grillen. Draai de kippenvleugels voortdurend om en voeg de rest van de marinade toe om ervoor te zorgen dat de vleugels niet aanbranden en een sappig karakter krijgen.

Klaarmaken

Nadat je klaar bent met koken, bakken of grillen is het tijd om het eindproduct te serveren. Leg de kippenvleugels op een bord en garneer ze met wat kleingesneden peterselie en citroen voor een extra smaak. Serveer de kippenvleugels met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een gezond en voedzaam maaltijd.

Recept: Gebakken Kippenvleugels

Hierbij het recept voor een heerlijk gerecht van gebakken kippenvleugels.

Ingredients:

 • Kippenvleugels
 • 1 ei
 • 3/4 kopje bloem
 • 3/4 kopje paneermeel
 • 2 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Peper en zout naar smaak
 • 4 eetlepels boter
 • 2 eetlepels olie

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Meng de bloem, de paneermeel, het knoflookpoeder, de paprikapoeder, peper en zout in een kom.
 3. Klop het ei los in een andere kom en voeg hier wat peper en zout toe.
 4. Meng de boter en olie in een andere kom.
 5. Dompel de kippenvleugels eerst in het ei en vervolgens in het bloemmengsel.
 6. Verdeel de kippenvleugels op een bakplaat en besmeer ze met het boter-oliemengsel.
 7. Bak de kippenvleugels gedurende 30-35 minuten totdat ze goudbruin zijn en krokant.
 8. Serveer de kippenvleugels met aardappelpuree en gestoomde groenten.

Conclusie

Kippenvleugels zijn een smakelijk gerecht dat op veel verschillende manieren klaargemaakt kan worden. Je kunt de kippenvleugels bakken of grillen. Het is aan te raden om de kippenvleugels te marineren voordat je begint met koken, om ervoor te zorgen dat ze extra smaak krijgen. Voeg steeds alle ingrediënten toe die je nodig hebt en volg de instructies goed als je wilt dat je kippenvleugels mooi krokant worden. Vergeet niet om de kippenvleugels te garneren met wat kleingesneden peterselie en citroen voor een heerlijke smaaksensatie.

Plaats een reactie