Kipfilet

Kipfilet is een populair jaaroud product. Het is klaar voor consumptie, dus je hoeft er alleen maar wat zout en peper overheen te verdelen voor een simpel maar smakelijk gerecht. Kipfilet is een veelzijdig ingrediënt dat je kunt bereiden in een pan, in de oven of op de grill. Er zijn talloze manieren om kipfilet klaar te maken tot een lekker en gezond gerecht. Hieronder volgt een overzicht van de beste manieren.

Kipfilet bakken

Kipfilet
 koken, bakken, grillen

Om kipfilet te bakken heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Begin met het invriezen van de kipfilet in olijfolie of een andere vettige olie. Zout en peper komen ook goed van pas. Bak de kipfilet akkoord gebruiksaanwijzing gedurende 7-10 minuten, of tot de kip een mooi bruin is gekleurd. Om extra smaak toe te voegen kunt je wat kruiden en specerijen toevoegen, zoals tijm, dragon of paprikapoeder.

Het is belangrijk om de kip op matig vuur te bakken zodat de filet goed gebakken wordt zonder dat de buitenkant verbrand. Na het bakken langer dan aangeraden, komt de kip erg droog te staan. Voor een sappiger resultaat bedek de filet dan ook met aluminiumfolie om het vocht binnen te houden.

Kipfilet grillen

Kipfilet grillen is ook een optie die de aandacht verdient. Om te beginnen moet je de kipfilet marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat de kip hierin minimaal 30 minuten staan voordat je de kip roostert.

Gebruik een gietijzeren pan of zet je gas- of kolenbarbecue erbij. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue net onder het middelhoog is. Leg de kipfilet in de pan en rooster hem gedurende 4-5 minuten per kant. Zo kan je je kipfilet bijna vloeibaar grillen!

De kip gaat ook op de BBQ erbij. Zorg dat de temperatuur niet te hoog staat en draai de kip als de onderkant begint te verkolen. Draai de kip rond totdat hij krokant en knapperig is. Smaakmaker hierbij is bijvoorbeeld een marinade van olijfolie, knoflook, oregano, tijm en wat sambal.

Kipfilet koken

Kipfilet koken is misschien wel de meest gebruikelijke manier om de filet te bereiden. Om te beginnen kun je de kipfilet aan een kant kort aanbakken. Gebruikmengsels van olijfolie, mosterd, honing en citroensap om de kipfilet te smaken. Voeg naar smaak wat extra kruiden toe zoals tijm, kaneel of peper. Bak de kip om en om zodat hij helemaal gaar is.

Als je de kip gaar gemaakt hebt, zet je het vuur laag en voeg je water toe. Zet de deksel op de pan en laat de kip sudderen op een laag vuur gedurende 20-25 minuten. Je kunt ook wat verschillende kleurrijke groenten toevoegen voor wat extra smaak en texturen.

Als je de kip gaar hebt, kun je de kip uit de pan halen en de saus over de kip laten gieten. Laat de saus nog even inkoken en serveer de kipfilet met aardappels, pasta of rijst.

Kipfilet recept

Hier heb je een recept waarmee je iets creatiefs met je kipfilet kunt doen! Dit Tropische Kipfilet recept is een simpele manier om tropische smaken toe te voegen aan je gerecht. Voeg wat extra groenten toe in dit gerecht om het geheel verder uit te breiden en je krijgt een heerlijke maaltijd die heerlijk in de zon smaakt.

Ingrediënten:

 • 2 kipfilets
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel geraspte citroen
 • 1 eetlepel geroosterde kokosnoot
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • 1 theelepel versgemalen peper
 • 1 theelepel zout

Instructies:

 1. Besprenkel de kipfilets met olijfolie op alle kanten.
 2. Meng de paprikapoeder, citroenrasp, geraspte kokosnoot. sesamzaad, peper en zout.
 3. Wrijf het kruidenmengsel in beide kanten van de kip.
 4. Verwarm een grillpan, of je kolen- of gasbarbecue.
 5. Grill de kipfilets 5-7 minuten per kant, of tot hij gaar is.
 6. Serveer met een salade of andere koude of warme groenten.

Slot

Kipfilet is een veelzijdig product dat je kunt toevoegen aan zo ongeveer elk gerecht. Je kunt het bakken, koken of grillen. Door kruiden en specerijen toe te voegen, krijg je snel een opensnijden smaak. Kipfilet is een geweldig ingrediënt en een must voor ieder die op zoek is naar een eenvoudige maar lekkere maaltijd.

Plaats een reactie