Kedgeree

Kedgeree is een populair gerecht uit Engeland dat in de 19de eeuw is ontstaan uit de Indiase keuken. Het gerecht bestaat uit gekookte rijst, gehakt of vis, kruiden, sperziebonen en gemende groenten. Het komt in veel verschillende versies voor, oftewel Kedgeree met vis, of Kedgeree met gehakt, en is een eenvoudig en betaalbaar gerecht dat zowel koud als warm geserveerd kan worden.

Hoe wordt Kedgeree klaargemaakt?

Kedgeree
 koken, bakken, grillen

Kedgeree kan op verschillende manieren worden bereid. In de meeste gevallen wordt het gerecht gekookt, maar het kan ook in de oven of op de barbecue gebakken of gegrild worden. De basis van het gerecht is rijst die gekookt moet worden. Voeg vervolgens het gehakt, vis of peulvruchten toe en laat dat ook koken. Voeg toe dat de kruiden, sperziebonen en groenten en laat dat ook een paar minuten koken. Als laatste roer je de verhitten olijfolie en de gesnipperde ui door het gerecht. Het koken van de Kedgeree duurt ongeveer 15-20 minuten, maar grille of bakken kan wat langer duren.

Een recept voor Kedgeree

Hier vind je een recept voor Kedgeree met vis. Je hebt hiervoor nodig: 400 g gekookte basmatirijst, 300 g gepelde garnalen, 2,5 dl visbouillon, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel milde Curry-kruiden, 1 winterpeen, 1 kleine courgette, 1 prei, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels peterselie, 1 theelepel gedroogde dille, appelstroop en citroensap naar smaak.

Verwarm de olie en boter in een pan en fruit hierin kort de ui, knoflook en currypoeder. Voeg daarna de courgette, winterpeen en prei toe en bak dit nog een minuut of 5. Voeg vervolgens de kookvocht en de garnalen toe en breng dit aan de kook. Laat het op halfhoog vuur koken en kook het tot de garnalen gaar zijn. Voeg de rijst toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens nog 5 minuten op het laagste vuur koken en voeg de groene kruiden toe.

Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog een paar minuten staan. Voeg vervolgens citroensap en appelstroop toe naar smaak en serveer het warm. Kedgeree kan ook geserveerd worden met een salade of wat yoghurt.

Smakelijk eten!

Conclusie

Kedgeree is een verscheidenheid van gerecht uit Engeland met afkomst uit de Indiase keuken. Het gerecht wordt gekookt, gebakken, of gegrild. Er kunnen verschillende ingrediënten toegevoegd worden aan Kedgeree, zoals gehakt, vis, kruiden, sperziebonen en groenten. In dit artikel is er een recept beschreven voor Kedgeree met vis. Kedgeree is een eenvoudig, vers en betaalbaar gerecht dat zowel warm als koud geserveerd kan worden. Dit recept is een mooi voorbeeld hoe je met Kedgeree een lekker gerecht kunt klaarmaken.

Plaats een reactie