Kardoen

Kardoen is een lekker, gezond en veelzijdig ingrediënt dat op veel manieren kan worden bereid. Het is een knolgewas met een zilverachtig uiterlijk en een milde zoete smaak. Het is een populair ingrediënt in de Italiaanse, Franse, Marokkaanse en Midden-Oosterse keuken. Kardoen heeft een lange kook- en baktijd, dus het is belangrijk dat je genoeg tijd neemt om er een lekker gerecht mee te bereiden!

Koken van Kardoen

Kardoen
 koken, bakken, grillen

Kardoen is een ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt koken. Je kunt de kardoen koken in lichtgezouten water of in de oven (ontvel de kardoen voor je hem laat opstomen). Bak de kardoen 20-30 minuten in de oven, of 30-40 minuten in het kookvocht. Als je de kardoen kookt, zorg er dan voor dat je genoeg water in de pan hebt om de groente te bedekken, en voeg wat zout toe voor de smaak. Als de kardoen gaar is, voeg er dan wat boter of olijfolie aan toe om de smaak extra te versterken.

Bakken van Kardoen

Bakken is een goede manier om kardoen te bereiden, omdat je het veel smaak kunt geven! Snijd de kardoen in kleine stukjes en voeg wat olie, knoflook, kruiden en/of specerijen toe. Bak de kardoen in een hete pan gedurende 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. Roer regelmatig zodat de kardoen alle kanten om warm wordt. Als de kardoen gaar is, voeg dan wat citroensap en peper toe voor de smaak.

Grillen van Kardoen

Grillen van kardoen is een goede manier om de knol te klaarmaken. Ontvel de kardoen en snijd hem in dunne schijfjes. Leg de schijfjes op een grillplaat of barbecue en voeg een beetje olie toe om aanbakken te voorkomen. Laat de schijfjes gedurende 5-7 minuten op de grillplaat of barbecue draaien. Als de schijfjes klaar zijn, voeg dan wat peper en zout toe voor de smaak.

Recept met Kardoen

Hier is een leuk recept om te proberen met kardoen: Kardoen-Courgette Ratatouille. Neem twee kardoenen, twee courgettes, twee grote trostomaten, twee uien, twee teentjes knoflook, twee eetlepels olie, twee eetlepels balsamicoazijn en wat peper en zout. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Laat alles 20 minuten pruttelen. Serveer de ratatouille met een kom salade, en eet smakelijk!

Plaats een reactie