Kamille

Wat is Kamille?

Kamille
 koken, bakken, grillen

Kamille is een bloem die in heel Europa voorkomt. De bloem heeft de vorm van een bol en heeft ook meer dan twintig verschillende afzonderlijke soorten. De bloem in voornamelijk geel-oranje van kleur en heeft meerdere kleine bloemen in een bol gestructureerd.

Kamille wordt al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Het wordt ook al eeuwen gebruikt in vele soorten kook- en bakrecepten. Het is een rijk aan vitaminen en mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, ijzer, vitamine A en C en andere die veel voedingsstoffen bevatten. Vandaar dat het wordt gebruikt in verschillende recepten. Dus heel veel voordelen voor de mens.

Kamille Koken en Bakken

Kamille kan worden gebruikt voor het koken en bakken. Het is een geweldig ingrediënt voor het maken van verschillende gerechten zoals salades, soepen, veggie-gerechten, pasta-recepten, sauzen en dressings. Door de bloemen toe te voegen aan gerechten worden deze verrijkt met de unieke smaken van de bloemen. Het is ook een van de meest gebruikte ingrediënten in het Oosten om gerechten op smaak te brengen.

Wanneer je Kamille gaat koken of bakken moet je er wel rekening mee houden dat de bloemen niet te lang gekookt of gebakken worden omdat de smaak verloren gaat als de bloemen langer dan 5 minuten worden gekookt. Het is ook belangrijk om de bloemen pas toe te voegen aan het gerecht als het bijna klaar is, anders zal de smaak verloren gaan. Om ervoor te zorgen dat de bloemen die je toe voegt niet verbranden, is het aan te raden om de bloemen toe te voegen als het eten al bijna gaar is.

Kamille Grillen

Kamille kan ook worden gebruikt om te grillen. Je kunt bloemen gebruiken om verschillende producten, zoals vlees, vis, groenten en fruits, te marineren. De bloemen kunnen ook worden gebruikt om sauzen en dressings te maken om je gegrilde voedsel te verrijken.

Het is bij het gebruik van Kamille belangrijk dat je je grill goed schoonmaakt en ook dat je je ingrediënten goed klaarmaakt, zodat je de maximale smaak uithaalt. Voeg de Kamille pas toe als je vlees, vis, groenten of fruit op de grill zit, zo krijgt het een lekkere smaak. Zorg er ook voor dat je grillt op een matig vuur, anders zal de smaak en geur van de bloemen verbranden. En laat het lekker bakken op het vuur, geen branden.

Een Kamille Recept

Hier is een simpel en lekker recept waarin Kamille wordt gebruikt: gegrilde rode paprika Kamille-salade. Deze salade is heerlijk als voorgerecht of als aanvulling bij een maaltijd.

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • 1 eetlepel gehakte verse Kamille
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de grill voor op een middelhoog vuur.
  • Snij de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s op de grill en bak ongeveer 10 minuten. Omdraaien na 5 minuten.
  • Haal de paprika’s van de grill en laat afkoelen.
  • Haal de schil van de paprika’s en snij in kleine stukjes.
  • Meng in een kom de olijfolie, gehakte peterselie, basilicum, Kamille, citroensap, zout en peper. Roer de ingrediënten goed onder elkaar.
  • Voeg de paprika stukjes toe aan de salade en meng nog een keer goed.
  • Serveer direct of laat afkoelen en serveer gekoeld.

Met dit recept heb je een heerlijke en verfijnde smaak toegevoegd aan je paprika salade door toe te voegen Kamille. Dus met de bloemen kun je heel veel verschillende gerechten klaarmaken. Smakelijk eten!

Plaats een reactie