Kalfsvlees: Recepten en Kook/Bak/Grilltijden

Kalfsvlees is een delicatesse die al eeuwenlang in Nederlandse keuken wordt gebruikt. De landelijke gerechten met kalfsvlees die we hier tegenwoordig eten, stammen uit de tijden van onze voorouders. Meestal is kalfsvlees licht gekruid, succulent en mager. Kalfsvlees is afkomstig van jong kalf, waardoor het vaak als een zeer fijn en zacht product wordt gezien. Dankzij de verschillende behandelingsmethoden waarmee kalfsvlees wordt voorbereid en gekookt, zijn er eindeloos veel manieren waarop je kalfsvlees kunt bereiden.

Kalfsvlees Klaarmaken

Kalfsvlees
 koken, bakken, grillen

Een van de gemakkelijkste manieren om kalfsvlees te koken, is door het te stomen. Hiermee krijg je kalfsvlees dat mals, sappig en smakelijk is. Kook het kalfsvlees gedurende 20 minuten in kokende bouillon, dan laat je het afkoelen en serveren. Als je het kalfsvlees voor het stomen kruidt kun je een ware smaakexplosie bereiken. Een heerlijke combinatie van kruiden die je kunt gebruiken om het kalfsvlees mee te kruiden is peper, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder, chilipoeder en paprikapoeder.

Als je kalfsvlees wil bakken, moet je het eerst in ronde stukjes snipperen, ansjovis of knoflook toevoegen en de schijfjes kalfsvlees stevig aandrukken. Huid en vet kunnen worden verwijderd om de baktijd te verkorten. Bak het kalfsvlees twee à drie minuten aan weerszijden in een koekenpan. Voeg wat olie toe om het kalfsvlees te bakken. Kalfsvlees hoeft niet aan beide kanten lang te worden gebakken, omdat het een mager stuk vlees is dat snel gaar wordt.

Grillen is een populaire manier om kalfsvlees te bereiden. Kalfsvlees kan direct op de grill of op aluminiumfolie worden gelegd. Snijd het kalfsvlees in dunne plakken, voeg wat kruiden toe en doe er wat olie bij voordat je het gaat grillen. Plaats het kalfsvlees in de grill en draai deze regelmatig om voordat het vlees gaar is. Grill het kalfsvlees gedurende 10 minuten, zodat het zacht en sappig wordt.

Recept: Pesto Kalfsvlees

Wil je iets lekkers maken met kalfsvlees? Probeer dan eens Pesto Kalfsvlees. Dit is een heerlijk gerecht met smaakvolle kalfsvlees en heerlijk eten. Het wordt zelfs lekkerder als je het gemarineerd hebt. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 300 gram kalfsvlees, 4 eetlepels pesto, 2 tenen knoflook, peper, zout, olijfolie, 2 lenteuitjes en 1 citroen.

Begin met het marineren van het kalfsvlees. Meng de pesto, knoflook, peper, zout en olijfolie in een kom. Voeg dan het kalfsvlees toe en meng alles goed door elkaar. Laat het kalfsvlees in de marinade staan gedurende 1-2 uur. Bak het kalfsvlees in een koekenpan met wat olijfolie gedurende 8-10 minuten. Voeg dan de pesto en wat citroensap toe. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak. Bak het kalfsvlees nog eens 8-10 minuten. Voeg dan de lente-uitjes toe en bak nog eens 1-2 minuten.

Dit gerecht is klaar om te serveren. Haal het kalfsvlees uit de pan en serveer het met wat rijst of aardappelen. Geniet van een heerlijk Aziatisch gerecht met kalfsvlees in pesto-saus, dat lekker en voedzaam is.

Conclusie

Kalfsvlees is een heerlijke delicatesse, op zich al smakelijk en smeuïg. Maar met de vele behandelingsmethoden, verschillende kruiden en allerlei mogelijke recepten is er nog meer plezier te beleven. Voeg wat kruiden toe, bak het, grill het of kook het; alles is mogelijk met kalfsvlees. Bij het koken van kalfsvlees maken het kalfsvlees zacht en smakelijk. De kook-, bak- of grilltijden verschillen per bereidingswijze. Laat je verrassen door de smaken die kalfsvlees te bieden heeft. Pesto Kalfsvlees is een heerlijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren.

Plaats een reactie