Kabeljauwwangen

Kabeljauw ofwel Morus Bassanus is een algemeen voorkomende vis die heerlijk smaakt. Kabeljauwwangen zijn een favoriet onder liefhebbers van visgerechten; ze zijn sappig, lekker en veelzijdig. Ze zijn geschikt voor koken, bakken of grillen en kunnen dienen als basis voor een breed scala aan heerlijke bereidingen. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je Kabeljauwwangen kunt bereiden en geven we tips over de meest voorkomende methoden zoals Koken, Bakken of Grilleren.

Kabeljauwwangen Koken

Kabeljauwwangen
 koken, bakken, grillen

Koken is een van de meest voorkomende manieren om Kabeljauw te bereiden, zowel in Nederland als in andere landen. Kabeljauwwangen zijn makkelijk en snel te bereiden; ze zijn klaar in ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte en de grootte van de stukken vis. Het is belangrijk om de stukken vis eerst schoon te maken en te voorzien van een laagje olie, zout of peper voordat je begint met koken.

Een van de meest populaire manieren om kabeljauwwangen te koken is vanuit een braadpannetje. Neem een klein braadpan en voeg wat olie, kruiden en zout toe voordat je de vis erin legt. Laat het water koken, voeg wat knoflook toe als je dat lekker vindt en voeg de vis toe als het water kookt, laat het even koken en voeg er later een laagje water toe. Zet het vuur lager en laat het gerecht verder garen; draai elke 3-4 minuten de vis om zodat hij gelijkmatig verdeeld gebakken. Kabeljauwwangen zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin kleuren.

Kabeljauwwangen Bakken

Bakken is een andere populaire manier om kabeljauwwangen te bereiden. Makreelwangen, bijvoorbeeld, kunnen worden bereid in een braadpan, in de oven of, voor een extra knapperige korst, direct in een pan met zonnebloemolie.

Ovenbakken is een manier om kabeljauwwangen te bereiden waarmee er geen olietoevoeging nodig is. Voeg eerst wat kruiden toe en plaats de vis vervolgens in een ovenschaal. Giet er wat water bij en zet de schaal vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak de vis gedurende 15-20 minuten of totdat hij mooi gaar is.

Je kunt kabeljauwwangen ook direct bakken in een pan. Voeg wat olijfolie, een eetlepel boter en wat kruiden toe aan de pan en laat dit op matig vuur smelten. Leg de stukken kabeljauw in de pan en laat dit voorzichtig bruiner worden in ongeveer 3-4 minuten. Draai de stukken vissen om en laat de andere kant ook bruin worden. Als je de vis helemaal gaarmee hebben gebakken zijn ze klaar.

Kabeljauwwangen Grilleren

Samen met Koken en Bakken is Grilleren een van de meest populaire manieren om kabeljauwwangen te bereiden. Om kabeljauw te grillen heb je een houtskool barbecue nodig. Zorg ervoor dat de barbecue op het juiste temperatuurvermogen staat, te warm is niet goed, te koud ook niet.

Begin met het klaarmaken van de vis. Verwijder eventuele schubben die aan de vis zitten en zout, peper en kruiden naar smaak toe. Bedek de vis met wat olie om te voorkomen dat hij aan de grill gaat plakken. Leg de vis vervolgens op de barbecue en laat deze ongeveer 4-5 minuten op elke kant garen. Haal de vis van de grill als deze gaar is of als hij mooi gebruind is.

Gezond Recept met Kabeljauwwangen

Om te laten zien hoe veelzijdig kabeljauwwangen zijn, hier is een gezond en eenvoudig recept wat je kunt maken met deze lekkere stukken vis: Kabeljauwwangen met spinazie en knoflook .

Ingrediënten

– 2 stukken kabeljauwwangen
– 150 gram spinazie
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 2 knoflookteentjes, geperst
– 2 theelepels olijfolie
– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm een ruime koekenpan en voeg 2 theelepels olijfolie toe.
2. Voeg de sjalotten en knoflook toe als de olie warm is. Roer dit om tot de sjalotten en knoflook glad zijn.
3. Voeg de spinazie toe aan de pan en roer dit door.
4. Kook de spinazie gedurende 5-8 minuten of totdat ze gaar is.
5. Verwarm een koekenpan met een laagje olie en voeg de kabeljauwwangen toe. Bak deze gedurende 4-5 minuten per kant.
6. Verdeel de gekookte spinazie over 2 borden en leg hierop de gebakken kabeljauw.
7. Breng op smaak met zout en peper als gewenst.

Kabeljauwwangen zijn een heerlijk en veelzijdig stuk vis om te koken, bakken of grillen. Of je nu kiest voor koken, bakken of grillen, kabeljauwwangen hebben een heerlijke smaak en zijn makkelijk te bereiden. Met wat olie, kruiden en een snel kookproces is kabeljauw heel makkelijk om mee te werken. Probeer vandaag nog het gezonde recept Kabeljauwwangen met spinazie en knoflook en geniet van de heerlijk smaak van deze veelzijdige vis.

Plaats een reactie