Jambon

Jambon is een Franse term voor het koken, bakken of grillen van ham. Het is een van de meest populaire kookmethoden in geheel Europa. De meeste mensen kennen het als een traditie bij kerstdiners, maar het is ook, als zelfstandig gerecht of als verfijning in een ander recept, een lekker gerecht. Jambon is een mooi stuk vlees, omgeven met een knapperig, krokant laagje. Het kan gebruikt worden in een scala aan gerechten, als luxe ingrediënt om een traditioneel gerecht of een recept te verrijken.

Kooktijd, Baktijd en Grilltijd van Jambon

Jambon
 koken, bakken, grillen

John Bon is gemakkelijk en snel te bereiden. Als het vlees al gekookt is, is het alleen maar nodig om het te bakken of grillen. Voor optimale resultaten is het echter aan te raden om het vlees eerst te koken. Dit zorgt ervoor dat het knapperiger wordt en de smaak beter tot zijn recht komt. Afhankelijk van de dikte van het vlees, kan het koken tussen de twintig en veertig minuten duren. Om het vlees knapperig te maken, moet het gebakken worden in de oven. Afhankelijk van de stukken kan de baktijd oplopen tot ongeveer twintig minuten. Als je houdt van het smaakvolle bereiden van je eten boven een open vuur, dan is grillen ook een goede manier om Jambon te bereiden. Bij een hoge temperatuur en frequent omdraaien krijg je een krokante buitenkant, een warme binnenkant en een uitstekende smaak.

Jambon met broccoli

Een recept waar Jambon in voorkomt is Jambon met broccoli. Dit is een makkelijk en heerlijk gerecht. Hieronder staat het recept:

Ingrediënten:

  • 200 g jambon
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g broccoli, in kleine stukjes
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Rozemarijn naar smaak
  • 2 el room

Bereiding:

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Laat de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur fruiten.
  • Voeg de jambon toe aan de koekenpan en bak deze ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  • Voeg de rode wijn toe aan de koekenpan en laat het vocht, samen met de jambon en uien, ongeveer 5 minuten reduceren.
  • Voeg de gehakte broccoli toe en kook het ongeveer 5 minuten, tot de broccoli gaar is.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de koekenpan en kook de jambon en broccoli nog ongeveer 5 minuten, tot het vocht bijna is verdampt.
  • Voeg de rozemarijn toe en voeg, als laatste, de room toe. Roer alles goed door.
  • Serveer het gerecht en geniet ervan!

Plaats een reactie