Hokkaido pompoen

Je heerlijk kunnen klaarmaken met Hokkaido pompoen

Hokkaido pompoen
 koken, bakken, grillen

Hokkaido pompoen is een heerlijk ingrediënt om te gebruiken voor verschillende gerechten. In dit artikel laten we zien hoe je met Hokkaido pompoen heerlijke gerechten kunt maken. We leggen kort uit wat Hokkaido pompoen is, wat je er allemaal mee kunt maken en hoe je ervoor kunt kiezen de pompoen te koken, bakken of grillen. Ook geven we een recept waar je direct mee aan de slag kunt.

Wat is Hokkaido pompoen?

Hokkaido pompoen is een zogenaamde zoete pompoen. De buitenkant is een donkergekleurd schil en het binnenste is oranje. Deze pompoen is veel lekkerder, zoeter en sappiger dan andere soorten pompoenen. Hokkaido pompoen is een perfecte toevoeging aan je gerechten door de smaak en het er omheen bouwen van een mooie schotel.

Fysiek bereiden

Voordat je met koken of bakken kan beginnen, is het belangrijk om de Hokkaido pompoen eerst goed te bereiden. De buitenkant schil je eerst met een mes of schaafmachine. Hiervoor is een speciale schilmes aan te raden. Vervolgens snij je de pompoen in stukken en verwijder je het zaad. De stukken kun je hierna nog kleiner snijden, zoals plakjes, stukken of in kubussen.

Koken

Koken is de snelste manier om van de Hokkaido pompoen een lekkere maaltijd te maken. Je kunt de pompoen koken in water, maar het is ook mogelijk om een soepje te maken met bijvoorbeeld kippenbouillon, of te koken in een gesloten pan. Wanneer je de pompoen kookt, heb je rekening te houden met de kooktijden. Deze variëren doorgaans tussen de 10 en 20 minuten.

Bakken

Bakken is nog een andere optie om met Hokkaido pompoen aan de slag te gaan. Bakken kan je doen in diverse oliën, zoals olijfolie, sesamolie of kokosolie. De baktijden variëren meestal tussen de 15 en 30 minuten. Ook is het mogelijk de gesneden stukken in een ovenschotel te bakken.

Grillen

Grillen is ook een optie waarmee je heerlijke gerechten met Hokkaido pompoen kunt bereiden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een gasbarbecue of elektrische houtskool barbecue gebruiken. De grilltijden verschillen, maar meestal varieert deze tussen de 8 en 10 minuten.

Recept

Een lekker recept waar je direct mee aan de slag kunt, is Hokkaido pompoenstoofpot. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je dit gerecht kunt maken.

Ingrediënten:

 • 1 grote Hokkaido pompoen
 • 3 uien
 • 200 gram spek
 • 400 ml kippenbouillon
 • 3 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • Peper en zout (naar smaak)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Schil en snij de Hokkaido in plakjes of blokjes.
 3. Verhit een pan met olijfolie en fruit hierin de ui 4 minuten aan.
 4. Voeg hierna de spek aan de ui toe en fruit deze samen 4 minuten.
 5. Voeg de knoflook aan de ui en spek toe, en bak 30 seconden mee.
 6. Voeg de Hokkaido aan de pan toe en bak deze 5 minuten mee.
 7. Voeg de kippenbouillon aan de pan toe en breng het geheel aan de kook.
 8. Doe de pan met inhoud in de oven en laat het gerecht bakken gedurende 20 minuten.
 9. Verdeel de pompoenstoofpot over de borden en voeg de peper en zout naar smaak toe.

Hokkaido pompoen klaarmaken

Met Hokkaido pompoen kun je heel veel lekkere gerechten maken. Als je de pompoen goed bereidt, kun je er mee koken, bakken en grillen. De tijden verschillen per manier van bereiden, maar de variëteiten aan lekkere gerechten maken het meer dan waard. Met het bovenstaande recept kun je direct aan de slag en van de lekkere smaken van Hokkaido pompoen genieten.

Plaats een reactie