Halibut

Wat is Halibut?

Halibut
 koken, bakken, grillen

Halibut is een vleesrijke, witvis die voorkomt in de Atlantische Oceaan, de Noordelijke IJszee en de Italiaanse Zee. De bot bestaat uit een zachte maar substantiale portie vlees en is beschikbaar als geheel gezouten of als een filet. Halibut is vrij vet en heeft een zachte, delicate smaak.

Halibut Koken, Bakken en Grillen

Halibut is een van de meest veelzijdige vissoorten die er is. Het is perfect om mee te koken, bakken of te grillen, omdat het gemakkelijk is om mee te werken en verschillende smaken te absorberen. Simpel gebakken is het eenvoudig om sappige porties halibut te maken die nog lekkerder smaken dan vers gemarineerde, vanwege hun volle aroma en textuur.

Als je Halibut gaat koken, bakken of grillen is het belangrijk rekening te houden met de kook-, bak- of grilltijden van de vis. Halibut is afhankelijk van de dikte van de porties, maar als algemene regel raden we aan om de vis niet langer dan 9 tot 12 minuten te bereiden. Pas na deze tijd is de volledige volheid en sappigheid van de vis behouden.

Wanneer je halibut bakt of grilt, is het belangrijk om de vis te bedekken met wat boter of olie om er zeker van te zijn dat het niet uitdroogt. Als je de vis in de oven bakt, kies dan een hoge temperatuur diep, zodat je deksel of deksel azijn afschermt tijdens het bakken.

Recept: Citroen, Knoflook en Geroosterde Halibut

Hier is een lekker recept waarmee je een heerlijk citroen, knoflook en geroosterde halibut kunt maken:

Ingrediënten:

  • 4 porties halibut
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels boter
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 400 graden en plaats de halibutfilets in een ovenschaal. Verdeel de olijfolie gelijkmatig over de vis en strooi de kruiden erbovenop. Voeg de knoflook, citroenslice en boter toe en bestrooi alles met peper en zout naar smaak. Vouw de visfilets dubbel en vul de ovenschaal met water totdat de vis volledig bedekt is.

Bak de halibut in de oven gedurende 10 tot 15 minuten (blijf de tijden controleren om er zeker van te zijn dat de vis gaar genoeg is). Voor een sappiger resultaat, laat de halibut wat langer in de oven liggen. Serveer de citroen, knoflook- en geroosterde halibut in een sandwich of als bijgerecht.

Plaats een reactie