Haddock

Haddock is een weinig vettige vis die afkomstig is uit de Noord- Atlantische Oceaan. Het is een soort vangstvis die veel in Schotland, Groot- Brittannië en IJsland wordt gevonden. Haddock wordt vaak gebruikt in fish and chips; het is een gewaardeerde contributie aan de Noord-Atlantische keuken. Haddock wordt beschouwd als een gezonde vis omdat hij weinig vet bevat. Ook bevat het veel eiwitten, vitamine A en riboflavine. Haddock is ook een lekkere vis die je op veel verschillende manieren kunt bereiden.

Haddock koken

Haddock
 koken, bakken, grillen

Haddock is een geschikte vis om te koken. Het is een milde vis die niet al te lang hoeft te koken. Als je Haddock gaat koken is het belangrijk om het goed te koken; je wilt niet dat het te gaar en droog wordt of te rauw van binnen. Om Haddock goed te koken, moet je de juiste kooktijd kennen. Het kan in olie of boter gebakken worden met een mooie bruine korst en het duurt ongeveer vijf tot zeven minuten om gaar te worden. Als je het kookt dan moet je de tijd in de gaten houden. De vis is klaar als hij op elkaar valt en er geen wit vocht meer uit ontsnapt.

Haddock bakken en grillen

Je kunt Haddock ook bakken of grillen. Om het te bakken kun je het in boter bakken of in een ovenpan met wat olijfolie of plantaardige olie. Als je het bakt, moet je de vis ongeveer vier minuten op elke kant bakken totdat hij bruin is. Je kunt ook Haddock grillen, waarbij het belangrijk is dat je hem niet te lang grilt. Om Haddock op de barbecue te grillen, moet je ongeveer twee tot drie minuten per kant grillen en klaar is je lekkere vis.

Haddock met mostersaus recept

Haddock is een lekkere vis die je op verschillende manieren kunt klaarmaken, en dit recept combineert Haddock met een licht zoete mosterdroomsaus. Dit recept is gemakkelijk en snel klaar te maken en is perfect als je ongeveer een half uur nodig hebt om het voor te bereiden. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 640gram Haddockfilets
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 beker magere room
  • 2 eetlepels dille
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 240C. Neem een ovenschaal en leg hierin de Haddockfilets. Bestrooi de filets met peper en zout naar smaak. Bak de vis gedurende 25 minuten.

Meng de boter en de bloem in een kom tot een samenhangend deeg vormt. Voeg de mosterd, room, dille, appelazijn, zout en peper toe en klop alles samen.

Verwarm de ovenschaal met de vis op middelhoog vuur. Giet een dun laagje van de saus over de Haddock en wacht twee minuten totdat de saus kookt. Zet de ovenschaal met de vis afgedekt met aluminiumfolie terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.

Serveer de vis met de saus en geniet!

Plaats een reactie