Groene asperge

Koken en Grillen van Groene Asperge

Groene asperge
 koken, bakken, grillen

Groene asperge is een lekker en veelzijdig groente. We vinden het als ingrediënt terug in vele gerechten en gerechten zijn zonder asperge toch niet helemaal compleet. Groene asperge is makkelijk en snel te bereiden. In het artikel over Groene asperge leg ik je uit hoe je het kunt koken, bakken of grillen. Daarnaast geef ik ook een receptje voor een lekker gerecht dat je met groene asperge kunt maken.

Kooktijd van Groene Asperge

De kooktijd van Groene asperge is afhankelijk van het soort asperge. Wanneer je grofgesneden asperge kookt, heb je ongeveer 8 tot 10 minuten nodig. Voor dun gesneden asperge is dit 5 tot 8 minuten. Kook de asperge in lichtgezouten water, zodat de smaak van de asperge bewaard blijft. Zodra je asperge net gaar is, haal je hem uit het water. Zo wordt je Groene asperge geen blokjes groente, maar behoudt hij nog wat crunch.

Bakken & Grillen van Groene Asperge

Asperge kun je eenvoudig bakken of grillen in de oven of op de barbecue. Voor beide opties heb je een verwarmde oven of een hete barbecue nodig. Bakken of grillen doe je op een temperatuur van ongeveer 180 tot 200 graden Celsius. Je kunt Groene asperge bakken of grillen in olijfolie of wat boter, of een andere olie of vet. Giet wat olijfolie of boter in de kom, voeg de gesneden asperge toe en schenk wat versgemalen of geraspte kaas over de asperge. Bak of grill de asperge vervolgens in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Laat je Groene asperge hierna afkoelen, maar warm is hij heerlijk als bijgerecht of hoofdgerecht.

Recept met Groene Asperge

Met Groene asperge kun je veel lekkere gerechten maken. Om je hierbij te helpen, geef ik je een recept voor een magische asperge-kaas-pasta. Dit kun je als maaltijd gebruiken of als bijgerecht om je hoofdgerecht mee op te leuken.

Ingrediënten

 • 150 gram penne
 • 200 gram Groene asperge
 • 30 gram geraspte kaas
 • 15 ml olijfolie
 • 2 eetlepels peterselie (gedroogd of vers)
 • Zout en peper

Bereidingswijze

 1. Kook de penne gedurende 10 tot 12 minuten in lichtgezouten water.
 2. Snijd de uiteinden van de asperge af en snijd de overige stukken in stukjes van 1 cm groot.
 3. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de asperge voor 3 minuten. Voeg de peterselie toe.
 4. Doe de gekookte penne in de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut.
 5. Voeg als laatste de geraspte kaas toe en bak nog 1 minuut.
 6. Geniet van de magische asperge-kaas-pasta!

Conclusie

Groene asperge is een veelzijdig product dat je kunt koken, bakken of grillen. Koken doe je in lichtgezouten water gedurende 8 tot 10 minuten. Bakken of grillen doe je in ongeveer 10 tot 12 minuten op 180 tot 200 graden Celsius. Voor het bereiden van een lekker gerecht met groene asperge heb ik je een receptje gegeven voor magische asperge-kaas-pasta.

Plaats een reactie