Grijze mul

Grijze mul is een vissoort met een unieke smaak en smaak en textuur. Het zijn kleine, platte visjes met een zilverachtige glans. Ze zijn te vinden in de kustwateren van Noord-Amerika. Het vlees is wit, stevig en vet. Grijze mul wordt uitstekend gebruikt bij het bereiden van verschillende visgerechten, en is populair om te grillen, te bakken of te koken.

Hoe kook je Grijze mul?

Grijze mul
 koken, bakken, grillen

Koken met Grijze mul is eenvoudig. Het vlees is stevig en kan gemakkelijk bereid worden in een korte kooktijd. Begin door de vis te wassen in koud water en verwijder vervolgens de kop, de staart en de graten. Kook Grijze mul gedurende 10 tot 15 minuten tot het vlees gaar is. Om het vlees extra smakelijk te maken, kun je het marineren in een mengsel van olie, azijn, kruiden en knoflook.

Bakken van Grijze mul

Grijse mul is heerlijk om te bakken. Verwijder de kop, de staart en de graten en vel de vis. Bak het vlees in een hete pan met boter en een klein beetje olijfolie. Bak de vis voor ongeveer 7 minuten per kant,of tot de vis gaar is. Dien de gebakken vis op met een salade, gekookte aardappelen en een garnituur van wat citroenpartjes.

Grillen van Grijze mul

Grillen met Grijze mul is een geweldige manier om het vlees smakelijk te maken. Maak de vis schoon door de kop, de staart en de graten te verwijderen en vel het vlees. Meng 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap en wat kruiden en knoflook in een bakje. Was vervolgens het vlees en maak het droog. Laat het vervolgens een half uur marineren in het mengsel. Leg de Grijze mul vervolgens op de grill en laat deze grillen gedurende 5 tot 10 minuten, of tot het vlees gaar is. Serveer de gegrilde vis met een knapperige salade.

Een recept: Grijze mul met amandelen en citroen

Dit is een eenvoudig en heerlijk recept dat makkelijk te bereiden is.

Plaats een reactie