Goudvis

Uitleg

Goudvis
 koken, bakken, grillen

Goudvis is een veelgebruikt ingrediënt in veel verschillende gerechten. Door de smaak is de goudvis een veel gebruikte basis voor heerlijke gerechten. Het is mogelijk om goudvis op verschillende manieren klaar te maken. Hieronder staan de verschillende manieren om met goudvis in de keuken aan de slag te gaan.

Koken

Goudvis kan op verschillende manieren gekookt worden. Er zijn veel recepten om met goudvis te koken. Omdat goudvis niet zo stevig is, moet de kooktijd niet te lang zijn. Als je goudvis te lang kookt, kan dit een negatief effect hebben op de smaak. De kooktijd voor goudvis is ongeveer 5 tot 10 minuten. Als kookvocht gebruik je het liefst water met wat olijfolie, een bouillonblokje of wat kruiden. Als je de goudvis kookt, kun je wat citroen erbij doen om de smaak te verfijnen.

Bakken

Goudvis is ook heerlijk om te bakken. De baktijd voor goudvis is ongeveer 5 tot 10 minuten. Je kunt goudvis bakken in olijfolie, boter of kokosolie. Voeg wat knoflook, paprikapoeder of verse kruiden toe om de smaak van de goudvis extra te verfijnen. Probeer eens de goudvis te bakken in wat gember, citroen en knoflook en je krijgt een heerlijk gerecht.  

Grillen

Om met goudvis te grillen, heb je speciale vistorens nodig. De grilltijd voor goudvis is ongeveer 8 tot 10 minuten. Voordat je gaat grillen, kun je het beste de goudvis marineren in olie, knoflook, citroen en wat kruiden. Als je de goudvis op de grill plaatst, kun je het beste wat extra olie over de vis gieten. De vis is klaar als de visschubbekjes wit kleuren. Probeer wat olijfolie, knoflook of citroen toe te voegen als topping.

Een heerlijk recept met goudvis: Gegrilde goudvis met knoflook

Dit recept is perfect als je zin hebt in een snelle en lekkere gerecht met goudvis. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het is super makkelijk om te maken.

Ingrediënten
– 2 grote goudvissen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel citroensap
– 1 eetlepel verse kruiden (koriander, bieslook, peterselie, basilicum)

Bereiding
1. Verwarm je oven voor op 200ºC (hetelucht) of 220ºC (standaard oven).
2. Doe de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, citroensap en kruiden in een kom en meng goed.
3. Dep de vis droog met keukenpapier en leg de vis in een ovenschaal.
4. Strooi de olijfolie-mengeling over de vissen.
5. Bak de vissen in de oven voor 7 tot 10 minuten.
6. Serveer met gekookte aardappeltjes en verse salade.

Eet smakelijk!

Conclusie

Goudvis is een heerlijk ingrediënt om lekkere gerechten mee te maken. Er zijn verschillende manieren om met goudvis te koken, bakken of grillen. Het belangrijkste is om de juiste kook-/bak/grilltijden in acht te nemen, zodat de goudvis heerlijk smaakt. Met de tips en recept dat je hierboven hebt gelezen, kun je gemakkelijk een lekker en gezond gerecht met goudvis bereiden.

Plaats een reactie