Gewone sla – Hoe maak je een lekker gerecht?

Gewone sla is een gezonde en voedzame groente die je in allerlei gerechten kunt gebruiken. Het is lekker als ingrediënt in een salade, maar je kunt het ook verwerken in een stoofpot of een soep. Met Gewone sla kun je heel veel eetbare creaties maken. In dit artikel leg ik uit hoe je met Gewone sla een lekker gerecht kunt klaarmaken.

Kooktijden, baktijden en grilltijden voor Gewone sla.

Gewone sla
 koken, bakken, grillen

Hoe lang je Gewone sla moet koken of bakken, hangt af van de bereiding waar je het voor gebruikt. Als je het in een salade doet, hoef je het niet te koken en is het het lekkerst als het rauw is. Als je een stoofpot of soep maakt, dan moet je de sla eerst koken of bakken. Dan heb je een kook- of baktijd nodig die afhankelijk is van het type stoofpot of soep dat je maakt.

In sommige gevallen kan het ook lekker zijn om Gewone sla te grillen. Grilltijden zijn relatief kort, ongeveer twee of drie minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

Een recept voor gembersla met kip

Voor dit recept heb je ongeveer 40 minuten nodig.

Ingrediënten

– 3 eetlepels olijfolie
– 2 gesneden uien
– 1 eetlepel gemalen gember
– 1 eetlepel (gedroogde) kurkuma
– 2 gesnipperde teentjes knoflook
– 500 gr kipfilet
– 500 gr Gewone sla
– 2 eetlepels azijn
– snufje zout
– peper

Bereiding

1. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien, de gember, de kurkuma en de knoflook toe.

2. Voeg de kipfilet toe en bak deze op hoog vuur aan, ongeveer 3 minuten.

3. Voeg de gewone sla toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

4. Voeg de azijn, het zout en de peper toe. Roer goed om en voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe voor extra smaak.

5. Laat de sla-kip mengsel ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur.

6. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Gewone sla is een gezonde en voedzame groente die je in veel voedzame gerechten kunt verwerken. De kooktijden en grilltijden zijn anders per bereiding, en hangen af van wat je precies maakt. Het recept dat ik hierboven beschreven heb is een simpel en lekker recept met Gewone sla, uien, kip en kruiden. Geniet van je maaltijd en eet smakelijk!

Plaats een reactie