Gemelli pasta

Ook kun je een afbeelding aan je artikel toevoegen.

Gemelli pasta is een type gedraaide enigszins verbogen pasta. Deze draaiing heeft een iets andere textuur dan normale rechte pasta en is lekker om mee te eten. De gemelli pasta is gemaakt van durum tarwemeel en is fractieel gedraaid in grote twee-draaislingers.

Soorten Gemelli pasta

Gemelli pasta
 koken, bakken, grillen

Er zijn verschillende soorten Gemelli pasta. Deze pasta wordt meestal verkocht met verschillende smaken, zoals paprika, kaas, basilicum, zout, peper, kruiden en uien. Deze smaken maken het eten lekkerder. Als je geen smaak wilt toevoegen aan je pasta, is er ook een variant met alleen tarwemeel. Er zijn ook allerlei kleuren varianten, zoals groen, rood, oranje, geel, blauw en zwart.

Koken van Gemelli pasta

Gemelli pasta is heel makkelijk te koken. Om het klaar te maken, heb je heetwater nodig. Voeg het water samen met een eetlepel olijfolie toe aan de middelgrote pan en breng het aan de kook. Zodra het heet is, voeg dan je pasta toe. Let erop dat je de pasta regelmatig roert terwijl je het kookt.

De kooktijden van Gemelli pasta verschillen per variëteit. Als je een geurloze pasta hebt gekozen, dan zal deze in ongeveer 12 minuten klaar zijn. Als je pasta gemaakt is met smaak, dan zal de kooktijd ongeveer 8 minuten zijn. Als je nog niet zeker bent of je pasta klaar is, moet je proberen of de pasta klaar is als je erop kauwt. Als je dan nog een beetje ‘bite’ voelt, voeg je dan nog een paar minuten toe.

Bakken van Gemelli pasta

Als je Gemelli pasta wilt bakken, dan moet je eerst de Gemelli pasta koken. Kook ongeveer 8 minuten, voeg er dan wat olijfolie aan toe en laat de pasta afkoelen. Daarna kun je de overheerlijke gebakken pasta maken.

Om je Gemelli pasta te bakken, heb je een grote ovenpan nodig. Verwarm de oven op 220 graden. Voeg dan olijfolie, peper, knoflook, gehakte ui, tomaat, Italiaanse kruiden en wat fetakaas naar smaak toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Voeg daar de aan de afgekoelde Gemelli pasta toe en meng het geheel goed door elkaar. Leg de gebakken pasta vervolgens in de voorverwarmde oven.

Bak je pasta ongeveer 15-20 minuten op die temperatuur, afhankelijk van hoe knapperig je de pasta wilt hebben. Roer dan regelmatig in de saus om alle ingrediënten goed op te laten bakken. Serveer de gebakken pasta met wat extra fetakaas en je bent klaar!

Grillen van Gemelli pasta

Grillen van Gemelli pasta is een interessante optie als je een lekker gerecht wilt klaarmaken. Om te beginnen moet je de pasta als volgt koken. Kook 5-8 minuten, voeg wat olijfolie toe en laat de pasta afkoelen.

Daarna kun je de pasta grillen. Verwarm de grillpan en voeg wat olijfolie en zout toe. Roer de gemarineerde saus goed door elkaar. Voeg de aan de afgekoelde Gemelli pasta toe en roer het geheel goed door elkaar. Leg dan stukjes pesto, ananas, tomaat, gehakte ui, Italiaanse kruiden en fetakaas als je dat wilt toe.

Gril de gegrilde pasta ongeveer 5-7 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je de pasta wilt hebben. Roer regelmatig door de saus om alle ingrediënten goed te laten grillen. Serveer de gegrilde pasta vervolgens met wat extra fetakaas en je bent klaar!

Recept met Gemelli pasta

Gemelli pasta is lekker om samen met andere ingrediënten te eten. Hieronder volgt een heerlijk recept dat je kunt maken met Gemelli pasta:

Gemarineerde Gemelli pasta met groentes

Ingrediënten:

– 2 zakken Gemelli pasta
– 4 uien, in stukjes gesneden
– 2 paprika’s, in reepjes gesneden
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
– Zout, peper naar smaak

Bereiding:

1. Kook de Gemelli pasta volgens de verpakking.
2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op medium vuur.
3. Voeg de ui en knoflook toe en kook 5 minuten, of tot de ui glazig is.
4. Voeg de paprika toe en kook nogmaals 5 minuten.
5. Voeg de gedroogde kruiden, zout en peper toe en kook nogmaals 5 minuten.
6. Voeg de klaargemaakte Gemelli pasta toe en roer het gerecht goed door elkaar.

Dit gerecht is een heerlijke pastaschotel, en heerlijk als lunch of avondmaaltijd.

Samenvatting

Gemelli pasta is een type gedraaide enigszins verbogen pasta die gemaakt is van durum tarwemeel. Er zijn verschillende soorten Gemelli pasta, afhankelijk van de smaak en kleur van de pasta. De kooktijden van Gemelli pasta verschillen per variëteit. Gemelli pasta is heel makkelijk te koken en te bakken. Om de pasta te grillen moet je de pasta eerst koken en daarna de pasta samen met andere ingrediënten grillen. Er zijn veel lekkere recepten die je met Gemelli pasta kunt maken. Gemelli pasta is een heerlijk gerecht dat je kunt eten als lunch of avondmaaltijd.

Plaats een reactie