Gemelli pasta is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne, korte stukjes pasta die worden geserveerd in paren. Het wordt vaak gebruikt in salades, omdat het een speciale structuur en smaak die het aantrekkelijk maakt. Of je nu kookt, bakt of grilt met Gemelli pasta, het klaarmaken ervan is relatief eenvoudig.
Koken met Gemelli Pasta
Koken met Gemelli pasta vergt een beetje tijd, maar de resultaten zijn het waard. Om deze korte stukjes pasta klaar te maken, heb je ongeveer 10 minuten nodig. Breng eerst ruimheid kokend water aan de kook en voeg hier een handvol Gemelli pasta toe. Laat de pasta 3-5 minuten koken, of totdat deze net gaar is, en giet de pasta af en spoel deze vervolgens af met koud water om de kooktijd te stoppen.
Bakken met Gemelli Pasta
Gemelli pasta is perfect om mee te bakken in een pan of oven. Om het te bakken, verwarm je eerst wat olijfolie in een pan tot het warm is. Voeg de gewassen pasta toe en bak deze 3-5 minuten, of tot dat hij gaar is. Als je graag wat meer smaak wilt toevoegen, voeg dan wat look, knoflook of sjalot toe om de smaak te versterken.
Grillen met Gemelli Pasta
Als je liever een grillgerecht maakt met deze pasta, dan is dat ook mogelijk. Breng daarvoor eerst een steelpan op het grilrooster aan en warm wat olijfolie aan. Voeg hierna de gewassen Gemelli pasta toe en roerbak het 3-5 minuten, of tot dat hij gaar is. Voor meer smaak kun je er wat kruiden of geraspte kaas aan toevoegen.
Heerlijk Gerecht met Gemelli Pasta
Hieronder volgt een recept waarin Gemelli pasta te gebruiken. Dit recept is voor 4 personen en je kunt het als hoofdgerecht of als bijgerecht serveren.
Ingrediënten:
- 300 gram Gemelli pasta
- 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 courgette, in blokjes
- 200 gram artisjokharten uit blik
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg hier de Gemelli pasta aan toe. Kook de pasta 8-10 minuten, of totdat hij gaar is, en giet de pasta af.
- Warm in een grote koekenpan of wok de olijfolie aan. Voeg hier de cherrytomaatjes, de courgette, de artisjokharten en de knoflook toe. Roerbak het geheel 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de kook pasta toe en roerbak het geheel 3-5 minuten. Voeg vervolgens de oregano, het citroensap en de peterselie toe en breng het geheel op smaak met wat zout. Roer alles goed door elkaar en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Verdeel het Gemelli pasta gerecht over vier borden en serveer het direct. Enjoy!