Gazpacho

Gazpacho is een populaire, koude vegetarische soep die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. Het is een van de meest delicate en heerlijkste gerechten die je met gemak kunt maken. Een klassieke gazpacho bestaat uit tomaten, paprika, selderij, knoflook, brood, olijfolie, sherry-azijn en kruiden. Er zijn echter veel manieren om Gazpacho te maken met verschillende ingrediënten en combinaties.

Gazpacho maken

Gazpacho
 koken, bakken, grillen

Gazpacho is makkelijk en snel te maken. Begin met het snijden van de tomaten, paprika’s, selderij, knoflook en het oude brood in kleine stukjes. Als je alle ingrediënten hebt gesneden, doe ze dan in een blender of staafmixer. Voeg wat olijfolie, sherry-azijn en kruiden toe en blend alles tot een glad geheel. Zet de puree in de koelkast en laat het minstens een uur of twee staan. Hierna is je Gazpacho klaar om te serveren.

Tijden

Het maken van Gazpacho duurt zo’n 10-15 minuten. Alle ingrediënten moeten panklaar worden gemaakt voordat je ze in de blender of staafmixer doet. Vervolgens is het ongeveer 10-15 minuten blenden voordat je Gazpacho klaar is. Daarna moet verdere rust- en koeltijd worden €€€ ingepland. Als je Gazpacho koud wilt serveren, dan moet je het minstens twee uur in de koelkast laten staan.

Recept

Als je een overheerlijke gazpacho wilt maken, volg dan het onderstaande recept. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 Tomaten
  • 1 Paprika
  • 1 Bos selderij
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 Scheppen oude brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • Peper en zout

Snijd de tomaten, paprika’s, selderij, knoflook en het oude brood in kleine stukjes. Doe alles in een blender of staafmixer, voeg olijfolie, sherry-azijn, peper en zout toe en blend alle ingrediënten tot een glad geheel. Zet de puree in de koelkast en laat het minimaal een uur of twee staan. Voor een extra frisse smaak kun je voor het serveren een lepel verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, over de gazpacho strooien. Lekker met verse stukken brood als bijgerecht. Geniet van je gezonde en heerlijke gazpacho.

Plaats een reactie