Fusilli pasta is een van de populairste pastavormen. Het is gemakkelijk te bereiden en heeft een heerlijk unieke vorm die het gerechten goed kleurt. Fusilli is een langwerpige pasta met ingesneden ringen, vergelijkbaar met spirals of corkscrews. De pasta bestaat meestal uit bloem, melk en eieren. Het wordt geproduceerd in verschillende diktes, afhankelijk van in welk gerecht je de pasta wilt gebruiken. Of je nu kookt, bakt of grillt, Fusilli pasta is een veelzijdige keuze voor een aantal heerlijke pastagerechten.
Koken
Fusilli pasta is gemakkelijk te koken. Voeg simpelweg de droge pasta toe aan een grote pan met gezouten boilwater. Laat de pasta op hoog vuur koken totdat hij ‘al dente’ gaar is. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Controleer regelmatig de zachtheid van de pasta. Als de pasta te machtig is, heb je te lang gekookt. Als de pasta te hard is, kook je te kort. Als je de ideale gaarheid bereikt, giet je de pasta af in een zeef. Spoel de pasta goed af onder koud stromend water om het kookproces te beëindigen.
Bakken
Hoewel veel mensen Fusilli pasta alleen koken, is de pasta ook heerlijk als je hem bakt. Voeg gekookte Fusilli pasta toe aan een kant-en-klaar sausje van je keuze. Dit kan een klassieke tomatensaus of een complete pastasaus zijn. Je kunt ook kaas, groenten of andere ingrediënten toevoegen aan het sausmengsel voordat je het bakt. Plaats het sausmengsel, inclusief de Fusilli pasta, in een ovenschaal, strooi er wat geraspte kaas over en zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven op 350F. De kaas zal krokanter worden en de saus laten garen in het pasta-mengsel, waardoor het sausmengsel lawaaierig wordt. De gebakken Fusilli pasta is klaar als de kaas lichtbruin en goudbruin begint te worden.
Grillen
Fusilli pasta is ook lekker als je het grilt. Voeg gekookte Fusilli pasta toe aan een mengsel van je keuze met olijfolie, knoflook, peterselie, zeezout en versgemalen peper. Meng het ingrediëntenmengsel goed met de Fusilli pasta. Verdeel de gegrilde Fusilli pasta over een grote koekenpan of grillpan die je op middelhoog vuur hebt gezet. Laat de pasta 5-7 minuten garen, maar draai het regelmatig om. De pasta is klaar als hij lichtbruin begint te worden en de pasta knapperig wordt. Serveer de gegrilde Fusilli pasta direct.
Recept: kaas-paprika Fusilli pasta
Dit heerlijke recept is een snelle manier om spent Fusilli pasta te bereiden. Door deze pasta te serveren als hoofdgerecht, kun je een heerlijk diner op tafel zetten in slechts 30 minuten!
Ingrediënten
- 200 gr Fusilli pasta
- 1/4 kop boter
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 grote rode paprika’s, in blokjes gesneden
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels gedroogde peterselieblaadjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de Fusilli pasta toe en kook het op hoog vuur gedurende 10-12 minuten. Giet de pasta af, spoel af met koud stromend water en breng opzij.
2. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Kook gedurende 1-2 minuten of totdat de knoflook gaar en lichtbruin begint te worden. Voeg vervolgens de paprika’s toe aan de pan en kook nog 3-4 minuten of totdat de paprika’s zacht zijn.
3. Voeg de Fusilli pasta en de Parmezaanse kaas toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer er de gedroogde peterselieblaadjes door. Verwarm alles nog 2-3 minuten of totdat de kaas is gesmolten.
4. Serveer de kaas-paprika Fusilli pasta direct met vers brood. Geniet ervan!