Fusilli Pasta

Fusilli pasta is een van de vele soorten pastagerechten die al eeuwenlang een populaire voedingsbron zijn. Pasta wordt gemaakt van gedroogde tarwebloem, zout en soms ook eieren. Fusilli pasta is een klassieker: kleine stukjes tarwebloem die gewikkeld zijn om korte cilinders. Het is licht en smaakvol. De pasta is geschikt voor tal van gerechten, van salades en soepen tot bijgerechten.

Hoe maak je Fusilli?

Fusilli pasta
 koken, bakken, grillen

Het maken van Fusilli pasta is erg eenvoudig. Om te beginnen voeg je een kleine hoeveelheid gedroogde Fusilli toe aan een kom met kokend salted water. Laat de pasta ongeveer 8-10 minuten koken. Test de pasta regelmatig om te controleren of de gewenste tekstuur is bereikt. Giet de kokende pasta af in een vergiet. Spoel de gekookte Fusilli om die enerzijds af te koelen en anderzijds te voorkomen dat het verder gaar wordt.

Bakken, Koken en Grillen van Fusilli

Naast het koken van Fusilli pasta, is het ook mogelijk om de pasta te bakken of te grillen. Fusilli pasta is heerlijk als basis voor veel andere gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in ovenschotels of in salades, of het toevoegen aan een sappige stoofschotel. Bij het bakken of grillen van de Fusilli ga je op dezelfde manier te werk als bij het koken. Voeg de vergare pasta toe aan heet vocht gemengd met een kleine portie olijfolie. Laat het 15-20 minuten bakken of grillen in de oven. Roer regelmatig. Controleer regelmatig op een bevredigende tekstuur.

Een Recept met Fusilli

Veel pasta-gerechten zijn geliefd en kunnen met Fusilli gerechten worden verrijkt. Superenkele is een lekker en simpel recept met Fusilli catering aan de behoeften van één of twee personen. In het basisrecept wordt Fusilli pasta gecombineerd met bieslook, knoflook, een kleine hoeveelheid olijfolie en parmezaanse kaas. Dit gerecht kan zo eenvoudig of zo luxe worden gemaakt als je maar wilt, door extra ingrediënten toe te voegen zoals ham, kip of pijnboompitten. Hieronder volgt het recept voor superenkele Fusilli pasta:

Ingrediënten –

  • 100 g Fusilli
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Bieslook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze –
Kook de Fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten. Voeg de bieslook toe en bak nogmaals 1–2 minuten. Voeg de gekookte Fusilli toe aan de pan en roer alles goed door. Voeg geraspte parmezaanse kaas toe en laat het mengsel nog 1-2 minuten warm worden. Serveer en geniet meteen.

Conclusie

Dit was een kort overzicht van Fusilli pasta. Fusilli pasta is een perfecte combinatie van smaak en structuur en past perfect bij veel gerechten. Het is gemaakt van tarwebloem, zout en soms ook eieren. Fusilli pasta kun je koken, bakken of grillen. Let bij het koken/bakken/grillen goed op dat je de pasta niet te ver laat koken. Je kunt het in veel gerechten en salades gebruiken. Gebruik een van de eenvoudigste recepten, zoals Superenkel Fusilli, om helemaal te genieten van deze pasta. Fusilli past bij zowat alle andere ingrediënten en met de juiste presentatie maak je een echte show van je maaltijd.

Plaats een reactie