Fricandeau is een delicatesse, een heerlijk stuk vlees waarmee je op verschillende manieren kunt koken, bakken of grillen. Het is een voordelig stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Fricandeau komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is gemaakt van de dijfilet of de kont van een rund. Er wordt gezegd dat fricandeau betekent “knapperig aan twee kanten”.
Hoe maak je Fricandeau?
Het is eenvoudig om Fricandeau te maken. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat alle ingrediënten klaar zijn. Dit betekent dat je de Fricandeau moet ontdoen van eventuele overtollige vetten, oftewel wegen. Snijd de Fricandeau vervolgens mooi in stukken. Verwarm vervolgens een pan met een scheut olijfolie en voeg de stukken Fricandeau toe. Bak de Fricandeau dan aan twee kanten goudbruin. Als je de Fricandeau aan beide kanten hebt gebakken, kun je deze goudbruin en knapperig uit de pan halen.
Kook- of baktijden
De tijd die je nodig hebt om Fricandeau te bereiden, is afhankelijk van hoe dik het stuk vlees is. Als je een dun stuk Fricandeau hebt, zal het ongeveer 7 tot 10 minuten duren om deze op de juiste manier te bakken. Als het stuk vlees wat dikker is, kan de bereidingstijd oplopen tot 15 minuten. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het stuk vlees niet te lang bakt, anders kunnen er nare smaken aan het vlees kleven.
Recept
Je kunt Fricandeau op verschillende manieren bereiden. Hier is één recept dat je kunt proberen:
Fricandeau in Mosterdsaus
Ingrediënten:
– 2 stukken Fricandeau
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 2 eetlepels mosterd
– 2 sjalotjes, gehakt
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel salie
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 2 aardappelen, geschild en in plakjes
– 1 ui, gehakt
– 1 paprika, gehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 dl bouillon
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm vervolgens een koekenpan en voeg hierin wat olie toe. Als de olie warm is, voeg dan de Fricandeau toe. Bak de Fricandeau aan beide kanten goudbruin. Verplaats het vlees vervolgens naar een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de Fricandeau vervolgens 12 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen een andere koekenpan en voeg hierin de mosterd, sjalotjes, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano, salie, nootmuskaat, aardappelen en ui toe. Laat dit op medium vuur 5 tot 7 minuten stoven. Voeg vervolgens de knoflook en bouillon toe en laat alles 10 minuten koken, of totdat de aardappelen gaar zijn.
Haal de Fricandeau uit de oven en voeg deze toe aan de saus. Laat de Fricandeau en de saus 5 minuten verder stomen. Serveer vervolgens met wat gesneden paprika, gebakken aardappelen en groente naar keuze. Enjoy!
Conclusie
Fricandeau is een heerlijke delicatesse, die je op verschillende manieren kunt bereiden. Het gastronomisch gerecht is nu ook over de hele wereld te krijgen, waardoor je het thuis vrij makkelijk kunt klaarmaken. Als je de juiste tijden en ingrediënten gebruikt, kun je een heerlijk gerecht maken waar iedereen van zal genieten. Wij hopen dat je dit heerlijke recept hebt geprobeerd!